Headlines News :
Home » , » Podrška države za kandidaturu Beograda

Podrška države za kandidaturu Beograda

Written By maxtv on среда, 13. фебруар 2013. | 21:16


Kandidatura Beograda za organizovanje Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine dobila je podršku države. Ministarka sporta i omladine u Vladi Srbije Alisa Marić potpisala je dokument kojim se daje saglasnost kandidaturi Beograda za organizovanje takmičenja.
Vaterpolo savez Srbije (VSS) objavio je da je u ime Vlade Srbije ministarka omladine i sporta Alisa Marić potpisala dokument kojim se daje saglasnost za organizovanje prvenstva Evrope 2016. u Beogradu.
Vaterpolo Srbija1.jpg
Država stala iza organizacije Evropskog prvenstva
Pored Marićeve, potpis je stavio i generalni sekretar VSS Marko Stefanović, a treći potpisnik će biti neko od čelnika Evropske plivačke federacije (LEN).
"Očekivali smo ovakvu odluku i zahvalni smo vladi i ministarstvu. Veliki je doprinos Alise Marić i njenih saradnika, pomoćnika Dragana Atanasova i državnog sekretara za sport Predraga Peruničića. Sada nam ostaje da počnemo sa pripremama za veliko takmičenje, a ovakva odluka je i priznanje vaterpolu za sjajne rezultate ostvarene u proteklom periodu", rekao je Stefanović.
Odluku da Beograd bude domaćin vaterpolo prvenstva Evrope 2016. Biro LEN doneo je krajem 2011. u poljskom gradu Šćećinu.
Domaćin kontinentalnog šampionata 2014. je Budimpešta.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger