Headlines News :
Home » , » Zvezda pala u "Pioniru"

Zvezda pala u "Pioniru"

Written By maxtv on среда, 13. фебруар 2013. | 21:42


Košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli da se domognu četvrtfinala Evrokupa popšto su u petom kolu grupe L poraženi od Ulma u "Pioniru" sa 92:78, po četvrtinama 22:19, 24:19, 21:18, 25:22. Atmosfera u "Pioniru" bila paklena, ali "crveno-beli" nisu imali snage da posle kupa nastave pobedničku seriju.
Košarkaši Crvene zvezde izgubili su šanse da se plasiraju u četvrtfinale Evrokupa, pošto su u Beogradu poraženi od nemačkog Ulma sa 92:78 (22:19, 24:19, 21:18, 25:22), u petom kolu druge faze takmičenja. Zvezda je tako izgubila šanse da se plaira u četvrtfinale Evrokupa, pošto sada ima dve pobede i tri poraza i nalazi se na poslednjem mestu Grupe L, sa lošijom koš razlikom od Galatasaraja.
Igor Rakocevic.JPG
"Crveno-beli" u poslednjem kolu gostuje Galatasaraju, od koga je izgubila na svom parketu. Prvo mesto dele Uniks i Ulm dele prvo mesto sa tri trijumfa. Zvezda je u gostima pobedila Ulm sa manjom razlikom nego što je večeras izgubila.
Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Igor Rakočević sa 24 poena, dok su Raško Katić i Majk Skot postigli po 11. Goste je predvodio Alan Rej sa 26 poena.
Zvezda je igrala bez povredjenog Damarkusa Nelsona, ali i bez njegovog uticaja u odbrani je domaći tim igrao bez uobičajene energije.
Vlada Vukoicic.JPG
Crveno-beli su prekjuče osvojili Kup Radivoja Koraća. Ulm je vodio od početka, a Zvezda je preuzimala vodjstvo u samo nekoliko navrata. Iskusni igrači Ulma nametnuli su svoj ritam, a služio ih je i šut, pošto su postizali važne koševe svaki put kada bi domaći tim pokušao da se vrati u meč.
Zvezdini igrači pokušavali su da uhvate priključak, ali je Ulm poslednju četvrtinu počeo sa 7:0 i tako pokazao da neće dozvoliti preokret. Gosti iz Nemačke imali su u jednom trenutku i 18 poena prednosti (79:61).
Domaći klub se i pored poraza potrudio da svojim navijačima priredi lepo veče. Gošće na utakmici bile su odbojkašice Zvezde, koje su u proteklog vikenda osvojile nacionalni kup, a meču je prisustvovao i nekadašnji kapiten crveno-belih i reprezentacije Dejan Stanković.
Zvezda Ulm.JPG
Na poluvremenu je jedan navijač na centru terena kleknuo i zaprosio devojku, koja je rekla "da", što je publika pozdravila ovacijama, a priključili su se i košarkaši oba tima.
Vukoičić: Previše smo bili opterećeni rezultatom
Trener košarkaša Zvezde Vlada Vukoičih rekao je da je očekivao da ekipa neće uspeti da se opravi od finalne utakmice Kupa Radivoja Koraća, navodeći da je od početka meča protiv Ulma bilo problema u igri.
"Bio sam ubeđen da će ova utakmica biti teška, ovo se dešava svima posle pozitivnog rezultata i pražnjenja. Nismo imali puno vremena da se spremimo. Priželjkivao sam da ćemo pronaći način da se vratimo utakmicu, ali od prvog minuta smo imali probleme da uhvatimo pravi ritam", rekao je Vukoičić na koneferenciji za novinare.
On je dodao da se njegov tim u nastavku sezone okreće obavezama u regionalnoj Jadranskoj ligi.
"Bili smo opterećeni rezultatom, nismo imali mirnoće u napadu, dok je Ulm svaki put bio mudar i znao da nas kazni. Nismo mogli da pronadjemo rešenja, ako je neuspeh morao da se desi, bolje je sada. Imamo jedno takmičenje iza nas, ostala je utakmica protiv Galatasaraja i možda je bolje da se skoncentrišemo na preostalih pet utakmica u Jadranskoj ligi", naveo je Vukoičić.
Majkl Skot je obećao da će "crveno-beli" biti spremni za nedeljni večiti derbi protiv Partizana.
"Ulm je došao dobro pripremljen, a mi smo mogli bolje da odigramo. Bićemo spremni za utakmicu protiv Partizana, pripremićemo se i bićemo maksimalno fokusirani na taj meč", rekao je Skot.
Trener košarkaša Ulma Torsten Lajbenat naveo je da je njegov tim imao sreću, jer je Zvezda meč finala Kupa Radivoja Koraća odigrala u ponedeljak.
"Srećni smo zbog ove važne pobede. Nismo zadovoljni samo zbog trijumfa u sjajnoj atmosferi, već i zbog plasmana u četvrtfinale Evrokupa, što je najveći uspeh u istoriji kluba. Imali smo sreću što je Zvezda igrala važnu utakmicu u ponedeljak, očigledno je da su mentalno i fizički bili iscrpljeni", rekao je Lajbent.
On je čestitao košarkašima Zvezde osvajanje trofeja nacionalnog kupa i poželeo im uspeh u nastavku sezone.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger