Headlines News :
Home » , » Serena Vilijams osvojila US Open

Serena Vilijams osvojila US Open

Written By maxtv on понедељак, 9. септембар 2013. | 01:48

Serena Vilijams pobednica je Otvorenog prvenstva Sjedinjenih Američkih Država. Ona je u finalu savladala Viktoriju Azarenku sa 2:1, po setovima 7:5, 6:7 (6:8), 6:1. Meč je trajao dva časa i 48 minuta.

Serena Vilijams još jednom je potvrdila dominaciju u ženskom tenisu. Posle velike borbe u tri seta, savladala je Beloruskinju Viktoriju Azarenku sa 2:1. Beloruskinja je pružila otpor dostojan finala gren slema, ipak, nedovoljno da skine Amerikanku sa trona.

Na startu meča teniserke su razmenile po jedan brejk. Usledio je miran period igre u kome su obe teniserke osvajale svoje servise. Kada se očekivalo da set uđe u taj-brejk, Serena uspeva da oduzme servis protivnici za 6:5. Potom je bila sigurna na svoj servis i dobija prvi set.

U drugom setu Amerikanka je krenula silovito. Uz dva brejka dolazi do prednosti od 4:1. Beloruskinja se nije predavala. Azarenka uspeva da nadoknadi prednost protivnice i set je rešen u taj brejku. Posle velike borbe Azarenka dobija ovaj period igre sa 8:6 i stiže do izjednačenja u setovima.

To je bilo sve što je Azarenka pružila u ovom finalu. U odlučujućem setu, Serena je bila neumoljiva. Dozvolila je protivnici da osvoji samo jedan gem za ubedljivih 6:1 u trećem setu.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger