Headlines News :
Home » , » Eurobasket: Teletovićevih 31 nedovoljno za prolaz

Eurobasket: Teletovićevih 31 nedovoljno za prolaz

Written By maxtv on понедељак, 9. септембар 2013. | 19:53

Teletovićev 31 poen doneo pobedu BiH nad Litvanijom, ali nedovoljnu za prolaz. Linas Kleiza raspršio snove BiH o daljem plasmanu. Na kraju, BiH pobedila Litvaniju sa 78:72. Italijani, uz poteškoće, pobedili Švedsku. Hrvati ubedljivi protiv Čeha, koji polako pakuju kofere.

Mirza Teletović i drugovi, praktično, sami sebe izbacili sa Evropskog prvenstva. Imali su 16 poena prednosti nad Litvancima, i više nego što je potrebno za plasman u narednu rundu, ali ih je šut, koji ih je sjajno služio do svega tri minuta pre kraja, naprasno izdao.

Aleksandar Petrović i njegovi košarkaši ostali su dosledni svojoj igri, koja im je i donela veliku prednost, ali u završnici meča nešto je zaškripalo u napadu. Promašaji do tada odličnih Mirze Teletovića i drugova jednostavno su pogurali Litvaniju ka narednoj fazi takmičenja.

Na kraju, BiH je pobedila Litvaniju sa 78:72 (18:18, 13:12, 26:22, 21:20), ali im je za plasman dalje bila potrebna pobeda sa deset ili više poena razlike.

Ujedno, da je Litvanija izgubila takvim rezultatom, oprostila bi se od druge faze takmičenja.

Imala je BiH tri minuta pre kraja prednost od 16 poena zahvaljujući fenomenalnom Mirzi Teletoviću, ali je u završnici "proradio" Linas Kleiza kod Litvanaca.

Fantastični Kleiza je meč završio sa 20 poena i deset skokova, dok je Teletović upisao 31 poen i sedam uhvaćenih lopti.

U meču D grupe selekcija Italije, uz mnogo muke, savladala je Švedsku sa 82:79 i tako zadržala prvo mesto i maksimalan učinak.

Košarkaši Hrvatske su u Celju u utakmici C grupe bili ubedljivi protiv Češke sa 70:53 i osigurali mesto u drugoj fazi. Ujedno, Česi su nakon ovog poraza izgubili mogućnost za dalje takmičenje.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger