Headlines News :
Home » , » Rvanje ostaje Olimpijski sport

Rvanje ostaje Olimpijski sport

Written By maxtv on недеља, 8. септембар 2013. | 18:36

Velika neprevda je izbegnuta. Međunarodni olimpijski komitet odlučio je u Buenos Ajresu da vrati rvanje u takmičarski program za Olimpijske igre 2020. godine. Ovaj sport je pobedio na tajnom elektronskom glasanju skvoš i kombinaciju bejzbola i softbola.

Međunarodni olimpijski komitet odlučio je u Buenos Ajresu da vrati rvanje u takmičarski program za Olimpijske igre 2020. godine.

U konkurenciji su bili još skvoš i bejzbol i softobol, a MOK je tajnim elektronskim glasanjem na kongresu odlučio da vrati rvanje u olimpijski program.

Rvanje je dobilo 49 glasova, bejzbol i softbol 24, a skvoš 22 glasa. MOK je početkom februara odlučio da izbaci rvanje iz olimpijskog programa za Igre 2020. godine, što je izazvalo veliko nezadovoljstvo.

Rvanje je jedan od najstarijih olimpijskih sportova, koji je bio u programu od prve moderne Olimpijade 1896. godine.

Olimpijske igre 2020. godine održaće se u Tokiju.

Prezentaciju rvanja u Buenos Ajresu predvodio je predsednik Svetske rvačke federacije (Fila) Nenad Lalović. On je na početku izlaganja rekao da rvanje ima tradiciju od 3.000 godina, ali da se ta organizacija "okreće sadašnjosti i modernom rvanju".

Rvačkog saveza Srbije željko Trajković bio je presrećan.

"Presrećan sam, očekivao sam ovakv ishod, ali nisam bio spokojan. Uz izuzetno uvažavanje preostala dva sporta, mislim da je rvanje tamo gde mu je mesto, kao baznom i osnovnom sportu olimpijskih igara. Na nama je da još vise unapredimo našu organizaciju i da damo punu podršku novom predsedniku File Laloviću", rekao je Trajković.

Predsednik RS S-a je kazao da je razgovarao telefonom sa Lalovićem posle glasanja.

"Čuo sam se s Lalovićem posle glasanja i rekao mi je da je bilo izuzetno teško, ali da je presrećan i zadovoljan što je učestvovao u ovakvoj istorijskoj odluci za naš sport", rekao je Trajković.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger