Headlines News :
Home » , » Evrobasket: Popravni protiv Letonije

Evrobasket: Popravni protiv Letonije

Written By maxtv on недеља, 8. септембар 2013. | 12:16

Nakon slabe igre i ubedljivog poraza od Makedonije, košarkaši Srbije danas posle dana pauze nastavljaju takmičenje na EP u Sloveniji. Protivnik izabranicima selektora Ivkovića biće nezgodni Letonci, koji su do sada napravili dosta iznenađenja i problema favoritima.

Posle dana pauze, danas se nastavlja takmičenje u grupi B na Evropskom prvenstvu u Sloveniji a naša reprezentacija igra sa Letonijom. To će  biti prilika da se pobedom vratimo na pobednički kolosek nakon poraza od Makedonije u prethodnom meču.

Nakon početna dva trijumfa i tradicionle euforije, u prošlom kolu stiglo je otrežnjenje i opomena u vidu poraza od Makedonije. Možda i u pravi čas. Naši momci jesu prikazali sjajnu igru u pobedama nad Litvanijom i Bosnom, ali i pokazali u duelu sa Makedoncima da itekako jesu ranjivi.

Seletor našeg tima Dušan Ivković svestan je propusta u igri u duelu sa našim južnim susedima i tačno zna u čemu je bio problem i šta se mora ispraviti.

"Potrebno je pre svega da se mentalno vratimo kako bi igrali najbolje što možemo. To je igra sa naglašenom odbranom, dobrim skokom, dobrom tranzicionom igrom i dosta hrabrije u set napadima", rekao je Ivković.

"To očigledno protiv Makedonije nismo imali. Igrači nisu izdražli pritisak, ulogu favorita protiv iskusnih Makedonaca. Protiv Litvanije i Bosne i Hercegovine primili smo u proseku 61,5, a protiv Makedonije čak 89 poena. Stvarno nemamo kapaciteta da igramo utakmice na preko 80 poena. Jednostavno ne možemo toliko da ih damo", dodao je selektor Srbije.

Sledeći rival u možda ključnoj utakmici za plasman u narednu rundu jeste atipična i vrlo opasna selekcija Letonije. Oni su već napravili dva iznenađenja i ostvarili dve, po mnogima neočekivane pobede - nad Bosnom i Crnom Gorom. U prošlom kolu pretrpeli su prvi poraz od komšija iz Litvanije, ali igrom nikako nisu razočarali. Mučili su Litvance tokom celog meča što je dokaz da se radi o vrlo ozbinjnoj i dobro organizovanoj ekipi.

Glavno njihovo oružije jeste šut za tri poena i brza tranzicija. Ukoliko to zaustavimo, pobeda neće biti dovedena u pitanje. Međutim ukoliko ima dozvolimo da se rastrče i raspuciaju, biće problema.ektor Ivković naglašava da će odbrana biti možda i najvažniji deo naše igre protiv sjajnih šutera kojih ima dosta u selekciji Letonije.

Na sve te opasnosti ukazuje i naš selektor.

"Naša odbrana protiv letonskog tima, koji ima dobro postavljenu igru i odlične šutere, mora biti jasno definisana. Pogotovo u odbrani „jedan na jedan" i „dva na dva". Takođe, jako je važno što Letonija igra jako dobro zonsku odbranu, koja se adaptira prema proitvničkom napadu. To rade na određeni način, što možemo da rešimo pravljenjem jako dobrih trouglova i hrabrijom igrom", istakao je Ivković i dodao da će Stefan Marković biti spreman za duel protiv Letonije.

Meč u dvorani u Jesenicama počinje u 17.45 .

U ostalim mečevima naše grupe sastaju se: Makedonija - Bosna i Hercegovina od 14.30 i Litvanija - Crna Gora od 21 čas. 
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger