Headlines News :
Home » , , » Fondacija Novak Đoković skupila 2,5 miliona dolara za pomoć ugroženoj deci Srbije

Fondacija Novak Đoković skupila 2,5 miliona dolara za pomoć ugroženoj deci Srbije

Written By maxtv on среда, 11. септембар 2013. | 09:32

Fondacija Novak Đoković uspešno je organizovala još jednu humanitarnu večeru na kojoj je u Njujorku skupljeno 2,5 miliona dolara za pomoć ugroženoj deci Srbije.

Ovo je bila treća po redu dobrotvorna večara Fondacija Đoković, a na prethodne dve, u Njujorku prošle godine i proteklog leta u Lontonu, prikupljeno je ukupno 3,2 miliona dolara.

Među zvanicama su bila poznata holivudska imena Robert De Niro, Kejt Hadson i Goldi Houn, modni magnati Tomi Hilfiger, Dona Karan, top-model Naomi Kembel i biznismen Ronald Barkli, a specijalni gost bio je motivacioni govornik Nik Vujičić.

"Naš cilj je da mališanima pružimo podršku, ohrabrenje i neophodna sredstva kako bismo im omogućili da sanjaju. Trudimo se da im obezbedimo uslove za što lepše odrastanje, učenje i razvoj u stimulativnom, kreativnom i bezbednom okruženju, kao i da im pomognemo da nauče da treba da poštuju druge, odnosno da brinu o prirodi i okolini. Važno je da znaju da su mnoge stvari moguće ako vredno rade", rekao je Đoković.

U centru pažnje biće i globalni ambasador fondacije vojvotkinja od Jorka, Sara Ferguson, kao i predstavnici Fondacije princeze Šarlen od Monaka.

Na listi zvanica koje su prošle crvenim tepihom bili su još engleski komičar i glumac Riki Džervis, holivudska zvezda Kevin Spejsi, a od sportista legendarni teniseri Džimi Konors i Džon Mekinro, jedan od najboljih plivača svih vremena Rajan Lohti...

Tu su bili još model i glumica Olivia Palermo, te top model kompanije Viktorija Sikrt Karolina Kurkova i glumica i model Moli Sims, kao i mnoge druge ugledne i javne ličnosti iz sveta sporta, mode i filma.

Misija Novakove fondacije je da pomogne ugroženoj deci, naročito u Srbiji. Fondacija saradjuje sa lokalnim organizacijama koje dele slične vrednosti na uvodjenju novih usluga i stvaranju boljih uslova za obrazovanje i rani razvoj mališana.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger