Headlines News :
Home » , » Svetsko fudbalsko prvenstvo: Ulaznice za mečeve biće najjeftinije ikada

Svetsko fudbalsko prvenstvo: Ulaznice za mečeve biće najjeftinije ikada

Written By maxtv on уторак, 2. јул 2013. | 11:11

Ulaznice za Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine biće "najjeftinije ikada", saopštila je Svetska fudbalska federacija. Generalni sekretar Fife Žerom Valke rekao je da će ulaznice za 70 odsto utakmica na Mundijalu biti jeftinije nego na prethodnim svetskim prvenstvima, i da će cene karata biti saopštene 19. jula.
Fifa je u saopštenju pohvalila organizaciju Kupa konfederacija u Brazilu, koji je u nedelju završen pobedom domaće selekcije.
Karte-ea-Brazil.jpg
Petostruki svetski šampion je u finalu pobedio Španiju sa 3:0.  Tokom turnira održavani su protesti zbog skupe organizacije Svetskog prvenstva, korupcije i lošeg rada pojedinih javnih preduzeća.
Na meti je bila i Fifa, koju su demonstranti optužili da stiče profit izuzet od oporezivanja. Oni smatraju da bi velika sredstva koja Fifa ulaže u pripremu međunarodnih fudbalskih događaja trebalo da preusmeri u bolnice i škole.
Čelnici Fife nisu želeli da komentarišu pitanja o bezbednosti, rekavši da je na vladi da ta pitanja reši.
Karte-ea-Brazil-2.jpg
Predsednik Fife Sep Blater priznao je da se u toj organizaciji strahovalo da Brazil neće biri spreman za Mundijal, pošto su građevinski radovi na pojedinim stadionima završeni uoči samog početka Kupa konfederacija.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger