Headlines News :
Home » , » Liga Šampiona: Juventus najviše zaradio

Liga Šampiona: Juventus najviše zaradio

Written By maxtv on среда, 24. јул 2013. | 08:52

Fudbalski klub Juventus zaradio je najviše u Ligi šampiona prošle sezone u odnosu na ostale klubove, čak i osvajača, minhenskog Bajerna.
Šampion Italije je poražen od Bajerna u četvrtfinalu elitnog takmičenja, ali je zaradio 65,3 miliona evra, dok je novi šampion Evrope svoj bankovni saldo uvećao za 55 miliona evra.
Razlog zašto se ’stara dama’ našla na prvom mestu su televizijska prava, tačnije zbog toga što ona više vrede u Italiji, nego u Nemačkoj.
Po sistemu Evropske fudbalske unije za distribuciju novca zarađenog u Ligi šampiona, sume variraju od zemlje do zemlje i zavise od rezultata svih timova koji predstavljaju određenu državu. 

Bajern, koji je protekle sezone osvojio istorijsku ’triplu krunu’, zaradio je manje zato što je Borusija iz Dortmunda bila njegov protivnik u finalu na „Vembliju“. Tim Jirgena Klopa zaradio je 54,16 miliona, posebno zahvaljujući pobedama u četiri meča u grupnoj fazi, što im je donelo milion po trijumfu. 

Milan je zaradio 51,3 miliona, Real 48,4, a Barselona 45,5 miliona. Mančester Junajted, koji je poražen od Reala u osmini finala, najviše je zaradio od svih timova iz Premijer lige i to 35,5 miliona evra. Kada se uporedi, Čelsi je prošle godine, kada je osvojio Ligu šampiona, zaradio 60 miliona evra.

Ukupno, 904,6 miliona su podelila 32 kluba, dok je fond za Ligu Evrope bio 209 miliona. Najviše je zaradio Fenerbahče, 11,18 miliona, dok je Čelsi dobio 10,7 miliona. Ipak, ’plavci’ su zaradili i 30,5 miliona zbog učešća u grupnoj fazi Lige šampiona.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger