Headlines News :
Home » , » Isinbajeva se povlači posle Svetskog prvenstva u Moskvi

Isinbajeva se povlači posle Svetskog prvenstva u Moskvi

Written By maxtv on среда, 24. јул 2013. | 12:28

Svetska rekorderka u skoku motkom Ruskinja Jelena Isinbajeva najavila je povlačenje iz atletike po završetku Svetskog prvenstva u Moskvi.
Beta/AP Photo/CTK, Jaroslav Ozana
„Definitivno prestajem da se bavim atletikom posle Svetskog prvenstva. To će za mene zaista biti tužan trenutak i ono što mogu da uradim jeste da kraj karijere krunišem što boljim rezultatom“, rekla je Isinbajeva.
30-godišnja Isinbajeva saopštila je odluku o završetku karijere pošto je osvojila titulu prvakinje Rusije na stadionu „Lužnjiki“ skokom od 4,75 metra. 

Isinbajevoj će na poslednjem takmičenju u karijeri, u Moskvi, najveća konkurencijia biti aktuelna olimpijska šampionka Amerikanka Dženifer Sur koja joj je u martu preuzela svetski rekord u dvorani sa 5,02 metara. Kubanka Jarislej Silva, koja je ove sezone jedina preskočila 4,90 metra na otvorenom, takođe će se boriti za zlato. 

Isinbajeva koja drži svetski rekord sa 5,06 metara, dvostruka je olimpijska šampionka, iz Atine 2004. i Pekinga 2008, a na poslednjim Igrama u Londonu 2012. osvojila je bronzanu medalju. 

Ruska atletičarka je dva puta proglašavana za najbolju sportistkinju sveta po izboru Laureusa, 2007. i 2009. godine, a tri puta je bila najbolja atletičarka planete, 2004, 2005. i 2008. godine. 

Svetsko prvenstvo u Moskvi na programu je od 10. do 18. avgusta.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger