Headlines News :
Home » , » Srpske košarkašice u drugoj fazi EP

Srpske košarkašice u drugoj fazi EP

Written By maxtv on понедељак, 17. јун 2013. | 18:20

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u narednu fazu prvenstva Evrope, pošto je danas u poslednjem kolu C grupe pobedila selekciju Letonije sa 62:56 (20:14, 11:10, 12:12, 19:20). Sledeći protivnik našim devojkama je selekcija Belorusije.
Košarkašice Srbije plasirale su se u drugu fazu na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, pošto su savladale selekciju Letonije rezultatom 62:56. Najefikasnija u našem timu bila je Jelena Milovanović sa 15 poena.
zenska kos.rep. Srbije.jpg
Izabranice Marine Maljković su zaboravile na ubedljiv poraz od Francuske (76:32) i u direktnom obračunu sa Letonkama pridružile se Francuskoj i Velikoj Britaniji u novoformiranoj grupi F.
Protivnice su mnogo bolje ušle u drugo poluvreme, ofanzivnim skokom istopile su prednost Srpkinja (31:30, 22. minut) i vratile se u meč.

Srpske košarkašice nisu uspele ranije da prelome meć, iako su u nekoliko navrata imale rezultatsku prednost (43:36, 55:50), pa je velika borba vođena do samog kraja.

Letonke su imale napad za izjednačenje, ali su bile nervozne i neprecizne, što je tim Marine Maljković iskoristio i u penal završnici došao do zasluženog trijumfa.

Srpske košarkašice zabeležile su prvu pobedu na takmičenjima Starog kontinenta od 29. septemba 2007. godine.

One će u nastavku šampionata igrati protiv Belorusije, Litvanije i boljeg iz većerašnjeg meća Hrvatska - Češka (18.30).

Najefikasnija u pobednićkom timu bila je Jelena Milovanović sa 15 poena, 10 je postigla Jovana Rad, a poen manje Dajana Butulija.

Kod Letonki, istakle su se Kristin Karklina sa 17 poena, a dvocifren učinak imale su Aneta Steinberg (11) i Elina Babkina (10).
Sledeći rival našim devojkama biče selekcija Belorusiju u novoformiranoj grupi F a taj meč igraće se 19.juna. 
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger