Headlines News :
Home » , » FSS uputio protest FIFA i FS Švajcarske

FSS uputio protest FIFA i FS Švajcarske

Written By maxtv on понедељак, 17. јун 2013. | 17:33

Fudbalski savez Srbije (FSS) uputio je danas protestnu notu i zvanična pisma čelnicima Svetske fudbalske federacije (FIFA) i FS Švajcarske povodom učešća mlade kosovske reprezentacije na turniru koji je održan proteklih dana u Švajcarskoj.
Povodom ušeća mladog tima sa Kosova na turniru u Švakcarskoj, Fudbalski savez uputio je protstna pisma čelnicima FIFA i Fubalskog saveza Švajcarske.
fss.jpg
FSS je podsetio na striktnu primenu dozvoljenih mera, izdatih od strane Izvršnog odbora FIFA u domenu dozvoljavanja određenim mlađim i ženskim generacijama klubova sa teritorije Kosova da igraju.
Pored navedenih instanci - FIFA kao krovne svetske organizacije i FS Švajcarske na čijoj je teritoriji ovaj turnir organizovan, FSS je uputio i pisma istovetne sadržine i FS Brazila, FS Egipta i FS Gane, čije su selekcije uzele učešće ovom prilikom.

"Želeći da delujemo preventivno i u skladu sa državnom politikom sa jedne i fudbalskim odredbama FIFA sa druge strane, FSS se danas u zvaničnoj formi obratio i čelnicima ministarstva inostranih poslova naše zemlje. Cilj je da sa tog nadležnog mesta Republike Srbije budu upoznate sve ambasade naše zemlje u svetu, da prate situaciju oko eventualnog učešća nekih klubova ili selekcija takozvane države Kosovo i da deluju u slučaju neprimenjivanja dozvoljenih mera", navodi se u saopštenju FSS.

FSS je podsetio i da nijedna ekipa s Kosova ne sme da igra pod nacionalnim obeležjima, da ističe zastavu, niti da bude intonirana himna.

Mlada fudbalska reprezentacija Kosova učestvovala je na turniru "Vais kup" u Švajcarskoj, a domaćin je selekciju koja nije član Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) tretirao kao da to jeste i prekršio odluku FIFA sa kongresa u Japanu.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger