Headlines News :
Home » , » Rukomet (žene): Dobra grupa za Srbiju na Svetskom prvenstvu

Rukomet (žene): Dobra grupa za Srbiju na Svetskom prvenstvu

Written By maxtv on субота, 15. јун 2013. | 13:33

Ženska rukometna reprezentacija Srbije igraće na Svetskom prvenstvu u Grupi B sa ekipama Danske, Brazila, Kine, Japana i Alžira. Turnir je na programu od 7. do 22. decembra, a Srbija će u grupnoj fazi igrati u Nišu.
Ženska rukometna reprezentacija Srbije igraće u Grupi B sa ekipama Danske, Brazila, Kine, Japana i Alžira, na Svetskom prvenstvu koje će se od 7. do 22. decembra održati u Srbiji, odlučeno je žrebom u Beogradu.
Srbija.jpg
Utakmice Grupe B igraće se u Nišu, dok su ostali gradovi domaćini - Beograd, Zrenjanin i Novi Sad.
U Grupi A su aktuelni prvak sveta Crna Gora, Holandija, Francuska, Južna Koreja, Kongo i Dominikanska Republika.
U Grupi C su Norveška, Poljska, Angola, španija, Argentina i Paragvaj.
U Grupi D su Mađarska, Nemačka, Rumunija, Češka, Tunis i Australija.
Po pravilima takmičenja, po četiri ekipe iz svake grupe idu u osminu finala. Srbija je bila u trećem šeširu koji je poslednji izvlačen.
Božidar Ćurković, generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije i direktor Svetskog prvenstva, je po okončanju žreba saopštio odluku da naša reprezentacija svoje mečeve šampionata igra u Nišu.
Borbenost i zalaganje iznad svega 
U taboru srpske selekcije su zadovoljni žrebom, ali ističu da od njihovih igara i pristupa zavise krajnji dometi.
Srbija-2.jpg
Selektor Srbije Saša Bošković rekao je da je osmina finala na Svetskom prvenstvu najbitnija faza i da će njegova ekipa morati da tempira formu za tu rundu.
"Najvažnija će biti osmina finala i biće nam potrebno malo sreće, ali bez obzira na to moraćemo da budemo pravi. Već sada počinjemo sa analizom protivnika jer jedan kiks može da nas odvede u ponor, a jedna pobeda na vrh. Potrebno je tempirati formu upravo za osminu finala", rekao je Bošković novinarima u Skupštini Beograda.
"Sve grupe su jake i bez obzira što smo mi izabrali Grupu B sve će biti otvoreno. Ako hoćemo medalju onda moramo da dobijemo sve utakmice. Očekujem pun Čair i mi ćemo podršku sigurno vratiti zalaganjem i borbenošću", kazao je Bošković.
Levi bek reprezentacije Srbije Sanja Damnjanović rekla je da je grupa dobra i da neće biti lako.
"Grupa se čini dobro, videli smo da možemo sa Danskom, dok Brazil nije sam krem svetskog rukometa. Ići ćemo korak po korak, neće biti lako, ali je veoma bitno to što će kvalitet i pre svega publika biti na našoj strani", rekla je Damnjanovićeva.
Srpski golman Katarina Tomašević navela je da očekuje "paklenu" atmosferu u Nišu.
"Očekujem paklenu atmosferu u Čairu i da se na krilima publike plasiramo u osminu finala. Mogu da obećam da će odbrana biti veoma jaka na predstojećem Svetskom prvenstvu, kao što je to bila na kontinentalnom šampionatu", rekla je Tomašević.
Jelena Erić je ranije najavila da će posle Svetskog prvenstva završiti reprezentativnu karijeru.
"Želja i motiva imamo na pretek. Bilo bi lepo kada bih sa medaljom završila reprezentativnu karijeru", kazala je Jelena Erić.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger