Headlines News :
Home » , » Košarkašice putuju u Belorusiju

Košarkašice putuju u Belorusiju

Written By maxtv on понедељак, 3. јун 2013. | 19:39

Najbolje košarkašice Srbije učestvovaće od 5. do 7. juna na turniru u Belorusiji, što je poslednja priprema reprezentacije pred početak Evropskog prvenstva u Francuskoj. "Očekuju nas tri jake provere, što je prilika da složimo sve kockice i ispravimo uočene greške, kaže Marina Maljković.
Ženska košarkaška reprezentacija Srbije učestvovaće od 5. do 7. juna na turniru u Belorusiji, što je poslednja priprema izabranica Marine Maljković pred početak Evropskog prvenstva u Francuskoj.
Maljkovic.jpg
Srpske košarkaškice zauzele su treće mesto na turniru "Trofej Beograda 2013", a rivali u Mogiljevu, pored domaćina biće selekcije Ukrajine i Italije.
"Očekuju nas tri jake provere, dva nova rivala sa kojima do sada nismo igrali, prilika da u samom finišu pripremnog perioda složimo sve kockice i ispravimo uočene greške. Utisci su 'Trofeja Beograda' su fantastični. Atmosefera koju je napravila publika u 'Šumicama' i način na koji su nas navijači bodrili je nešto što ćemo dugo pamtiti. Odigrale smo dve veoma dobre i jednu baš lošu utakmicu", rekla je Maljkovićeva za sajt Košarkaškog saveza Srbije.
Na turnir u Belorusiju putuje 14 igračica: Aleksandra Crvendakić, Ana Dabović, Bojana Vulić, Saša Čađo, Dajana Butulija, Ines Ajanović, Ivanka Matić, Jelena Milovanović, Jovana Rad, Milica Dabović, Nevena Jovanović, Sara Krnjić, Tijana Ajduković i Tamara Radočaj, dok Jovana Popović i Kristina Baltić ostaju u Beogradu.
"One neće ići na turnir u Belorusiju, ali i dalje ostaju na spisku kandidata. Baltić je ove sezone igrala kod mene u Partizanu i napravila najveći napredak od svih reprezentativki, dok Popović nije bila prošle godine na reprezentativnim akcijama, ali je odličnim igrama u Vojvodini apsolutno zaslužila i opravdala poziv među naše najbolje košarkašice. Igra na deficitarnoj poziciji plejmejkera i nema dileme da će u bliskoj budućnosti biti važan deo naše ekipe", zaključila je Maljkovićeva.
Evropsko prvenstvo u Francuskoj na programu je od 15. do 30. juna, a Srbija će igrati u C grupi sa selekcijom domaćina, Velike Britanije i Letonije.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger