Headlines News :
Home » , » Kajakaši na prijemu kod Alise Marić

Kajakaši na prijemu kod Alise Marić

Written By maxtv on среда, 19. јун 2013. | 12:36

Ministarka omladine i sporta Alisa Marić primila je danas osvajače medalja sa prvenstva Evrope u kajaku u Portugaliji Dalmu Benedek Ružičić, Sima Boltića i Marka Dragosavljevića i poželela im da tim putem nastave i na Olimpijskim igrama u Rio De Ženeiru 2016. godine.
Srpska ministarka omladine i sporta Alisa Marić priredila je danas prijem za kajakaše reprezentacije Srbije koji su osvojili medalje na Evropskom prvenstvu u Portugaliji i tom prilikom poručila da je sa pravom kajak dobio podršku države i da očeuje dobre rezultate na Olimpijskim igarma u Riju.
Dalma Benedekt Ruzicic.jpg
"Uvek me obraduje kada nas jedna sportska grana prijatno iznenadi, došlo je vreme da nove generacije pokažu svoj potencijal", poručila je ministarka Marić. 
Ona je podsetila da su kajak i kanu od ove godine svrstani u prvu kategoriju, što znači da je za taj sport izdvojeno više sredstava i da su obezbeđene stipendije.

"Očigledno da nismo pogrešili u proceni da ovaj sport svrstamo u prvu kategoriju. Očekujem od ove generacije da se vrate sa medaljama sa Igara u Riju", rekla je ministarka Marić.

Ministarka je napomenula da kajak očigledno napreduje krupnim koracima.

"Ovaj sport napreduje krupnim koracima. U Pekingu nismo imali predstavnika, u Londonu smo imali brojniju reprezentaciju, a u Riju očekujemo direktnu borbu za medalje", rekla je Marić i poručila kajakašima da nastave da se trude, jer podrška države neće izostati.
Boltic i Dragosavljevic.jpg
Dvostruka šampionka Evrope Dalma Benedek Ružičić istakla je da joj je glavni cilj osvajanje zlata u Rio de Ženeiru.
"Pokušaću da ka tom cilju idem korak po korak, svako takmičenje je važno na tom putu i želim da ga krunišem zlatom", poručila je Benedek Ružičić.

Ona je osvojila dve zlatne medalje u trci na 1.000 metara i na dvostrukoj kraćoj stazi, dok je Dragosavljević osvojio srebro sa Simom Boltićem u trci na 500 metara, da bi potom bio drugi i u sprintu na 200 metara.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger