Headlines News :
Home » , » Bajić napušta Igokeu, Džikić se vraća u Krku

Bajić napušta Igokeu, Džikić se vraća u Krku

Written By maxtv on среда, 19. јун 2013. | 16:11

Dragan Bajić je odlučio da ne produži ugovor sa Igokeom, iako je prethodno najavljivao drugačiji ishod, prenosi Mondo. Na drugoj strani, Aleksandar Džikić se vraća u Novo Mesto, gde će u naredne dve godine ponovo predvoditi ekipu Krke.
Dragan Bajić je odlučio da napusti klupu Igokee. Iako je ove sezone ostvario najveće uspehe sa klubom iz Aleksandrovca (prvaci Bosne i Hercegovine i prvo mesto u regularnom delu ABA lige), Bajić je ipak odlučio da ne produži ugvor sa „igosima", prenosi „Mondo".
Igokea.jpg
Bajić je već obavestio predsednika kluba Borisa Spasojevića i ostale članove rukovodećih struktura o svojoj odluci.
Bajićev odlazak bi trebalo da bude potvrđen na sednici Upravnog odbora u sredu uveče, nakon čega će s eklub dati u potragu za novim stručnjakom.
Posle zvanične potvrde Bajićevog odlaska biće poznato više detalja o samim razlozima.
Nije poznato gde će Bajić nastaviti karijeru, ali se zna da je za njegov usluge bio zainteresovan ukrajinski Himki.
Na drugoj strani, slovenački šampion Krka je dobila novog trenera. Njih će u narednoj sezoni predvoditi Aleksandar Džikić, koji je u periodu od 2009. do 2011. godine već sedeo na klupi ovog tima.
Krka.jpg
Srpski trener je potpisao ugovor na dve godine.
Džikić je sa timom iz Novog Mesta osvojio dve titule prvaka Slovenije, trofej Evročelendž kupa, a uspeo je i svom timu da obezbedi mesto na završnom turniru ABA lige. Sezonu pre toga bio je trener Olimpije.
Džikić, koji je predvodio i mladu selekciju Srbije, trenersku karijeru počeo je u Partizanu, u kojem je radio ukupno 14 godina, na kraju i kao asistent prvog trenera.
On se 2005. godine preselio u Sjedinjene Američke Države, gde je bio pomoćni trener u američkom NBA ligašu Minesoti Timbervulvs. On je tako postao prvi stručnjak kome je to pošlo za rukom, a da prethodno nije radio u Sjedinjenim Američkim Državama.
Poslednji trenerski angažman imao je u Lijetuvos Ritasu u sezoni 2011/2012.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger