Headlines News :
Home » , » Jovana najbolja odbojkašica LŠ

Jovana najbolja odbojkašica LŠ

Written By maxtv on уторак, 18. јун 2013. | 12:58

Srpska odbojkašica Jovana Brakočević biće proglašena za najbolju igračicu Lige šampiona u 2013. godini 28. juna na "Gala večeri CEV" u Beču, dok će na istoj svečanosti potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije Vladimir Grbić dobiti nagradu za "životno delo".
Brakočevićeva je jedina odbojkašica u Evropi sa tri titule najbolje igračice (MVP) na tri najznačajnija takmičenja Evropske odbojkaške konfederacije: Prvenstvu Evrope 2011, Evropskoj ligi 2011. i Ligi šampiona 2013. godine.
Jovana-Brakocevic-2011..jpg
Prošle sezone, u dresu Vakifbank Istanbula, osvojila je titulu i proglašena je za MVP finalnog turnira, iako je prvi put u karijeri igrala u LŠ. Grbić je ujedno i član Komisije za razvoj odbojke Svetske odbojkaške federacije, "Odbojkaške kuće slavnih" i "Odbojkaške Aleje slavnih".
U dresu reprezentacije osvojio je ukupno 13 medalja: zlato i bronzu na Olimpijskim igrama, srebro na Svetskom prvenstvu, zlato, srebro i dve bronze na Evropskim prvenstvima, srebro i dve bronze u Svetskoj ligi i bronzane medalje na Svetskom Kupu, Svetskom kupu šampiona i Svetskom kupu izazivača, a 2000. godine proglašen je za najboljeg igrača u Evropi.
Vladimir-Grbic-1.jpg
Na svečanosti u Beču biće obavljen i žreb za Ligu šampiona 2014. u obe konkurencije.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger