Headlines News :
Home » , » Nezadovoljavajući status atletike u Novom Pazaru

Nezadovoljavajući status atletike u Novom Pazaru

Written By maxtv on уторак, 18. јун 2013. | 15:22

Trener Atletskog kluba Novi Pazar Rifat Zilkić rekao je danas da su tri takmičara tog kluba ispunila kriterijume za nastup na Prvenstvu Evrope za mlađe seniore u Tampereu, ali da nije zadovoljan statusom koji ti atletičari imaju u svom gradu.
"Amela Terzić je briga države, Evrope i sveta, ali ostali su briga grada. Ako se želi zadržati kvalitet, mora se usvojiti i pravilnik o nagrađivanju. Ovako, naši talenti trće za druge ekipe, poput Ilde Dautović koja nastupa za Novi Beograd", rekao je Zilkić novinarima u Novom Pazaru.
Amela-Terzic-2.jpg
Evropsko prvenstvo održaće se od 11. do 14. jula, a u Tampereu će, osim Terzićeve, nastupiti još Teodora Simović i Jasmin Ljajić.
"Postoje neke konture finansiranja našeg kluba iz gradskog buddžeta i mislim da to treba da se poštuje. Prošlog vikenda nismo dobili sredstva za nastup na Prvenstvu Srbije, tako je bilo i pred državno prvenstvo u krosu, što ozbiljno ugrožava naše funkcionisanje.
Moramo da koristimo 'gimnastiku' i da se snalazimo", dodao je Zilkić.
Sportski direktor novopazarskog atletskog kluba Edin Zuković izjavio je da je gradski Sportski savez ove godine predvideo oko 6.000.000 dinara za atletiku.
"Na polovini smo godine, a nismo dobili ni 10 odsto od planiranih sredstava", rekao je Zuković.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger