Headlines News :
Home » , » NBA finale: Trenutak istine za "kralja Džejmsa"

NBA finale: Trenutak istine za "kralja Džejmsa"

Written By maxtv on уторак, 18. јун 2013. | 17:19

Konfete ili sedma utakmica. Prvi put u finalnoj seriji prstenje i trofej biće u hali, s tim što će San Antonio moći da ga zgrabi, a Majami se bori da tek doće u takvu poziciju. Šesta utakmica može biti trofejni kraj za veliku trojku "Mamuza", a sigurno će biti "trenutak istine" za "kralja" Džejmsa.
U noći između utorka i srede NBA liga može dobiti novog šampiona. Taj scenario priželjkuju igrači i navijači San Antonio Sparsa, dok se u Majamiju nadaju sedmoj utakmici. Meč je na programu od 03.00 po našem vremenu.
nba spurs.jpg
U toku je jedno od zanmljivijih finala NBA lige u poslednjih nekoliko godina. Majami brani prsten ali je on trenutno bliži prstima igrača iz Teksasa. San Antonio je poslednjom pobedom došao do prednosti od 3:2 u seriji, odnosno na korak od titule Šampiona sveta, kako to Amerikanci vole da kažu.
Finalna serija, u kojoj niko još nije uspeo da poveže dva trijumfa, pružila nam je priliku da gledamo zaista sjajnu košarku, da gledamo zanimljiv okršaj i mnogo taktičkih nadmudrivanja i prilagođavanja Grega Popoviča i Erika Spolstre, da vidimo da je Majami ipak (i) Vejdov tim, da shvatimo da meč uglavnom dobija ekipa koja odnese prevagu u poenima iz reketa, da budemo svedoci rušenja i postavljanja novog rekorda u broju ubačenih „trojki" u finalima u izvedbi otkrovenja plej-ofa, Denija Grina...
heat nba.jpg
Sve to videli smo u velikom finalu a ono još nije gotovo. Mada, kraj se približio i možda se desi večeras...
Šesta utamica finala ključna je iz više razloga. Prvi i najvažniji je taj što Sparsi pobedom postaju šampioni. Ukoliko se, pak, šesti meč završi pobedom Majamija, titula će biti znatno bliža ostanku na Floridi. Psihološka prednost pred eventualnu majstoricu bi svakako bila na strani domaćina, koji od stvaranja ''velike trojke'' nikada nije izgubio sedmu utakmicu.
Svega toga je sigurno svestan ''stari lisac'' i sjajni motivator Greg Popovič. Ima iskustvo, nikad nije poražen u velikom finalu a sigurno je svestan velike opasnosti sedme, odlučujuće utakmice na strani protiv kvalitetnog tima kakav Majami nesumnjivo jeste.
nba grin.jpg
Sa pravom se očekuje sjajna utakmica, možda i najkvalitenija od početka finalnih okršaja. Pritisak postoji u oba tima ali je drugačijeg karaktera. Ko će se bolje izboriti sa svojim? Znaćemo negde pred početak prve smene...
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger