Headlines News :
Home » , » Lebron vratio brejk

Lebron vratio brejk

Written By maxtv on понедељак, 27. мај 2013. | 11:58

U trećoj utakmici finala plej ofa Istočne konferencije američke NBA lige Majami je u Indijanapolisu savladao Indijanu sa 114:96 ( 34:30, 36:26, 21:20, 23:20) i poveo sa 2:1 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede.
Majami je tako vratio brejk koji je Indijana napravila u drugoj utakmici i ponovo obezbedio eventualnu "majstoricu" pred svojim navijačima.
NBA-Majami.jpg
Za razliku od prethodna dva duela u kojima je pobednika odlučivala jedna lopta, jutrošnju utakmicu aktuelni šampioni NBA ligu kontrolisali su od početka do kraja.
Ključnu ulogu imao je najbolji pojedinac ligaškog dela šampionata Lebron Džejms, igrajući skoro ceo meč na niskom postu.
Bilo je to taktičko iznenađenje trenera Majamia Erika Spolstre za koju odbrana Indijane nije pronašla rešenje tokom svih 48 minuta.
NBA-Majami-10.jpg
Džejms je utakmicu završio sa 22 poena, četiri skoka i tri asistencije, a veliku podršku imao je u Dvejnu Vejdu, Udonisu Haslemu, Krisu Bošu i Mariju Čalmersu.
Vejd je, pored 18 koševa, imao osam asistencija i četiri skoka. Udonis je promašio samo jedan šut iz igre i utakmicu je završio sa 17 poena. Boš je ubacio dva manje, dok je učinak Čalmersa iznosio 14 koševa.
"Mnogi igrači su doprineli pobedi i to je za nas napredak. Ali, znamo da je ovo neizvesna i takmičarska finalna serija. Ovu pobedu moramo da zaboravimo i okrenemo se narednoj utakmici, narednoj borbi", rekao je trener Majamija Erik Spolestra.
NBA-Majami-14.jpg
U ekipi Indijane, koja je ove sezone doživela prvi poraz u plej-ofu na svom terenu, najbolji su bili Dejvid Vest s 21 poenom i 10 skokova i Roj Hibert sa 20 poena i 17 skokova.
"Oni su, očigledno, jedna od najboljih ekipa u istoriji lige, aktuelni šampioni s rekordnim nizom pobeda. Ako ne odigrate savršeno u odbrani, uradiće vam ono što su sada nama uradili. Ali i kada ponekada odigrate savršeno, oni ipak pronađu način da postignu koš", rekao je trener Indijane Frenk Fogel.
NBA-Majami-11.jpg
Naredna, četvrta utakmica, igra se sutra u Indijani.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger