Headlines News :
Home » , » Đurčić i Drulović odredili sastave

Đurčić i Drulović odredili sastave

Written By maxtv on понедељак, 27. мај 2013. | 19:58

Selektori Đurčić i Drulović odredili su sastave "orlića" i omladinaca za predstojeće prijateljske, odnosno kvalifikacije mečeve.
Selektori mlade i omladinske reprezentacije Srbije, Radovan Đurčić i Ljubinko Drulović, odredili su danas sastave za predstojeće akcije u kojima mladi fudbaleri igraju dve prijateljske utakmice, dok omladince očekuju kvalifikacije za prvenstvo Evrope.
Curcic.jpg
Mlada reprezentacija sastaje se u prijateljskim mečevima sa selekcijom Bosne i Hercegovine 4. juna u Tuzli i Grčkom 7. juna u Atini, a na Ćurčićevom spisku nalaze se 24 fudbalera rođena posle 1. januara 1992. godine:
Golmani: Nikola Perić (Hajduk Kula), Đorđe Lazović (Javor), Marko Dmitrović (nema klub).
Odbrana: Marko Petković (OFK Beograd), Nikola Aksentijević (Vitese), Uroš Ćosić (Peskara), Uroš Spajić (Crvena zvezda), Uroš Vitas (Rad), Lazar Đirković (Rad), Aleksandar Pantić (Crvena zvezda), Slobodan Lazić (Hajduk Kula).
Sredina terena: Srđan Mijailović (Crvena zvezda), Goran Čaušić (Eskišehir), Nemanja Radoja (Vojvodina), Darko Brašanac (Partizan), Miloš Jojić (Partizan), Marko Poletanović (Vojvodina), Aleksandar Kovačević (Spartak), Filip Kostić (Groningen), Filip Malbašić (Hofenhajm), Nikola Trujić (Napredak Kruševac).
Napadači: Đorđe Despotović (Spartak), Nikola Stoiljković (Čukarički), Aleksandar Pešić (Šerif).
"Pred nama je jedno od retkih dužih okupljanja. Imamo 12 zajedničkih dana za rad i adekvatnu pripremu za ono što nas očekuje u septembru, a igramo dve utakmice sa kvalitetnim protivnicima. Prevashodni cilj je da junski termin iskoristimo što kvalitetnije jer je u pitanju završnica sezone i igrači su željni odmora. Međutim, obavezni smo da narednih 12 dana iskoristimo kako bi održavali koncetraciju za naredne duele", izjavio je Ćurčić, dodajući da stručni štab radi na tome da igrače pripremi za A selekciju, kako bi mogli da odgovore svim njenim zahtevima.
Okupljanje mlade reprezentacije planirano je za sutra u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.
Drulovic.jpg
Omladinska selekcija (igrači do 19 godina) pokušaće da u elitnoj rundi kvalifikacija izbori plasman na prvenstvo Evrope u Litvaniji. Srbija će od 6. do 11.juna biti domaćin i organizator mini turnira grupe 2 u kojoj će joj protivnici biti Slovačka (6.juna), Švajcarska (8.juna) i Republika Irska (11. juna), a samo prvoplasirana ekipa izboriće učešće na kontinentalnom prvenstvu.
Drulović je pozvao sledeće igrače:
Golmani: Stefan Čupić (OFK Beograd), Predrag Rajković (Jagodina), Miroslav Grujičić (Teleoptik).
Odbrana: Miloš Veljković (Totenhem), Milan Savić (Gent), Aleksandar Filipović (Jagodina), Nemanja Jakšić (Crvena zvezda), Petar Golubović (OFK Beograd), Nikola Antić, Slobodan Urošević (Rad).
Sredina terena: Marko Pavlovski, Saša Zdjelar (OFK Beograd), Sergej Milinković-Savić (Vojvodina), Miloš Degenek (Štutgart), Veljko Simić (Bazel), Dejan Meleg (Ajaks), Vukan Savićević (Crvena zvezda), Milan Vojvodić (Spartak), Nemanja Maksimović (bez kluba).
Napadači: Uroš Đurđević (Rad), Ognjen Ožegović (Crvena zvezda), Aleksandar Čavrić (OFK Beograd).
Na konačnom spisku za kvalifikacije moći će da se nađe samo 18 fudbalera, a naknadno će biti poznato i da li će selektor Drulović moći bar u drugoj i trećoj utakmici da računa na Aleksandra Mitrovića koji će putovati sa A reprezentacijom u Belgiju.
Prvotimac Partizana svakako nema pravo igranja u prvom duelu protiv Slovačke, jer odrađuje suspenziju sa prošlog EP u Estoniji, a moguće je da se naknadno priključi svojoj generaciji i pomogne u odlučujućim duelima.
Omladinska reprezentacija okupiće se u sredu, 29.maja, u beogradskom hotelu "Prestiž". Tokom priprema treniraće na stadionu FK Rad, gde će biti odigrana i jedna kontrolna utakmica sa kombinovanim timom "građevinara" 1.juna od 17 sati.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger