Headlines News :
Home » , » Jagodina osvojila Kup!

Jagodina osvojila Kup!

Written By maxtv on среда, 8. мај 2013. | 23:44

Jagodinci pobedili Vojvodinu i osvojili trofej Kupa Srbije. Jedini pogodak na meču postigao Đurić sa bele tačke. Šesto finale za Vojvodinu, šesti poraz. Zaslužili smo trofej, kaže Krunić. Nismo imali strpljenja i koncentracije, kaže Vignjević. Nije bilo suđeno, smatra Vulićević.

Fudbaleri Jagodine osvojili su trofej Kupa Srbije pošto su večeras u finalnoj utakmici u Beogradu pobedili ekipu novosadske Vojvodine sa 1:0.
Jagodina-1.jpg
Navijači palili stolice
Navijači Vojvodine izazvali su incidente na tribinama stadiona Partizana, na kraju meča. Revoltirani zbog neuspeha počeli su da lome i pale stolice na severnoj tribini. Veći izgredi sprečeni su intervencijom policije.
Jagodina je osvojila prvi trofej nacionalnog kupa i ostvarila najveći uspeh u klupskoj istoriji.
Ekipa Jagodine je do istorijskog trijumfa i trofeja na stadionu u Humskoj došla sasvim zasluženo, iako su Novosađani imali terensku inicijativu i posed lopte.
To, međutim, nije bilo dovoljno da Vojvodina izbegne četvrti poraz u finalima nacionalnog kupa u poslednjih šest godina.
Izabranici Sime Krunića zasluženo su osvojili prvi trofej u klupskoj istoriji Jagodine, koja je pre pet godina ušla u Superligu.
Jagodina je, posle pogotka iz penala na startu utakmice, delovala kao mnogo čvršća ekipa koja zna šta hoće i kako da dođe do cilja.
Utisak je i da je Vojvodina suviše lako dozvolila Jagodincima da stignu do vođstva, a da je tome kumovala i nespretnost novosadske odbrane.
Najbolju šansu za ekipu Vojvodine u prvom poluvremenu propustio je Abubakar Oumaru u desetom minutu, dok je u drugom delu najbliži mreži Jagodinaca bio Nemanja Radoja u 78. minutu.
Jagodina-2.jpg
 
Novosadskoj ekipi nije pomoglo ni to što je imala veću podršku navijača, koji su uglavnom bili smešteni na severnoj tribini Partizanovog stadiona.
Poslednji sudijski zvižduk Milorada Mažića bio je i znak za fudbalere Jagodine i navijače ovog tima na tribinama da veliko slavlje može da počne.
Trener Jagodine Simo Krunić rekao je da su njegovi fudbaleri zaslužili trofej pobednika Kupa Srbije i da su pobedom u današnjem finalu protiv Vojvodine ostvarili veliki uspeh.
"Nismo mnogo pretili, radujemo se, drago nam je što smo osvojili trofej. Veliki uspeh za igrače, stručni štab, upravu, grad, navijače, mene samog... Kao trener sam osvojio prvi pehar, nikada nisam bio ni blizu, ali dve godine igramo na dobrom nivou i zaslužili smo ovaj trofej", rekao je Krunić.
Trener Vojvodine Nebojša Vignjević rekao je da je u porazu njegove ekipe u finalu presudila veća koncentracija protivničkih fudbalera. 
"Nije samo sreća bila u pitanju, već koncentracija, što je presudilo. Jagodina je znala šta može, dočekala naš poklon i posle toga je bilo teško da im se da gol. Nismo imali izrazite šanse, raspoloženog strelca. Falilo nam je strpljenja, videla se nervoza i strpljivija ekipa je osvojila trofej", rekao je Vignjević.
Na pitanje da li će ostati na klupi Vojvodine, Vignjević je odgovorio: "Ne znam ništa, videćemo sve u narednim danima".
Kapiten Vojvodine Miroslav Vulićević rekao je da je finale kao ukleto za njegov klub i da novosadskoj ekipi nije sudjeno da osvoji trofej.
"Neverovatno, po ko zna koji put iz greške primamo gol. Istorijska utakmica, a kao da je to ukleto za Vojvodinu, šesto izgubljeno finale, nešto nam se ne da... Teško mi je... Znamo da u Kupu nema favorita, prošle godine smo to osetili, ove godine još teže. Kao da nije suđeno da Vojvodina osvoji trofej", rekao je Vulićević.
Jagodina-3.jpg
Utakmica je odigrana na stadionu Partizana pred oko 10.000 gledalaca, a sudili su Milorad Mažić, Igor Radojčić i Milovan Ristić.
Strelac: Đurić u 16. minutu iz penala.
Žuti kartoni: Mihajlović (Jagodina), Jokić, Katai, Trajković, Poletanović (Vojvodina).
JAGODINA: Bondžulić, Dukić, Projić, Mihajlović, Živanović, Gogić, Cvetković, Đurić, Lepojević, Arsenijević (od 81. Stojkov), Stojanović.
VOJVODINA: Supić, Radoja, Trajković, Jokić, Vulićević, Ađuru, Pavlović, Vranješ, Alivodić, Katai (od 65. Šušnjar), Oumaru.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger