Headlines News :
Home » , » Odlazak velikog Ser Aleksa!

Odlazak velikog Ser Aleksa!

Written By maxtv on среда, 8. мај 2013. | 11:09


Menadžer fudbalera Mančester Junajteda Aleks Ferguson povući će se sa te funkcije na kraju sezone, potvrdio je danas šampion Engleske. Najuspešniji ostrvski menadžer svih vremena ovakvu odluku doneo je zbog zdravstvenih problema. Nastaviće da radi u klubu kao direktor i ambasador.
Legendarni Ser Aleks Ferguson povućiće se sa klupe Junajteda na kraju sezone, potvrdio je klub. Ferguson odlazi zbog zdravstvenih problema. Nakon oporavka, ostaće da radi u klubu.
Ferguson1.jpg
"Mnogo sam razmišljao o ovoj odluci i uopšte mi nije bilo lako, ali mislim da je pravo vreme za to. Važno mi je da, kada odem, iza sebe ostavim jaku organizaciju i verujem da će tako biti. Ova ekipa ima kvalitet, kao i balans mladosti i iskustva. Očekujem da klub nastavi sa uspesima na najvišem nivou", rekao je Ferguson za sajt Junajteda.
Povlačenje sa mesta menadžera ne znači i Fergusonov odlazak iz kluba. On će od sledeće sezone biti direktor i ambasador Junajteda.

"Radujem se novim funkcijama i izazovima koji me čekaju u budućnosti. Moram da se zahvalim svojoj porodici na ljubavi i podršci, bez toga nikada ne bih izdržao. Supruga Keti bila mi je najvažniji osoba i oslonac u karijeri", dodao je 71. godišnji škotski stručnjak.

Ferguson je u Junajted došao 1986. godine, a do sada je sa "crvenim đavolima" osvojio ukupno 38 trofeja. Pod njegovim vođstvom Junajted je dva puta bio prvak Evrope, a 13 puta šampion Engleske.

On je najuspešniji stručnjak u istoriji engleskog fudbala, a poslednji put na klupi Junajteda sedeće 19. maja na prvenstvenom meču sa Vest Bromvič Albionom.

Ferguson se od klupe Junajteda oprašta titulom šampiona Engleske, pošto dva kola pre kraja njegova ekipa 10 bodova više od Mančester Sitija.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger