Headlines News :
Home » , » Zvezda ponovo bolja od Partizana

Zvezda ponovo bolja od Partizana

Written By maxtv on четвртак, 9. мај 2013. | 00:04

Partizan - Crvena zvezda 69:76. Šesti derbi sezone, drugi u Superligi, pripao je košarkašima Crvene zvezde. Crveno-beli, predvođeni odličnim Rakočevićem, od samog su starta imali prednost koju nisu ispuštali i sasvim zasluženo odneli vredan trijumf. Partizan je sada izjednačen na prvoj poziciji sa Mega Vizurom (7-2), dok Crvena zvezda sada ima pobedu manje (6-3).

Crvena zvezda je ponovo uspela da savlada Partizan kada je Pionir bio crno-beo. Pobeda crveno-belih u šestom derbiju sezone dobija na značaju kada se uzme u obzir da je tim sa Malog Kalemegdana bio oslabljen neigranjem nekolicine košarkaša zbog povreda.
Derbi.jpg
I pored svega, Zvezda je dominirala u gotovo svim aspektima igre, predvođena sjajnim Rakočevićem i već standarno dobrim Katićem.
Zvezda je od početka imala prednost koja je, u zavisnosti od trenutkih okolnosti na terenu, varirala od dva do 12 poena. Partizan je bio bolji u skoku, posebno u napadu, ali očajan procenat šuta, kao i potpuno odsustvo Bertansa u ključnim momentima, su učinili svoje.
Derbi-2.jpg
Najbolji u redovima Crvene zvezde bio je Igor Rakočević sa 27 poena i već standardno dobri Raško Katić sa 17. Kod crno-belih bolji od ostalih bili su Vesterman i Milosavljević sa 13, odnosno 11 poena.
Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je za njegov tim bio jako bitan dobar početak meča protiv Partizana,, kao i da je za trijumf bio važan dobar šut.
Derbi-3.jpg
"Jako smo dobro počeli, to je bilo veoma bitno za nas. Svesni smo problema koje imamo sa unutrašnjom igrom, što se videlo u većem broju skokova Partizana, ali smo bili u dobrom šutu, za razliku od prethodnih mečeva koje sam vodio. Stekli smo prednost koju smo koncentracijom održali svih 40 minuta", rekao je Radonjić.
Derbi-4.jpg
"Raduju veliki procenti šuta, ali 11 slobodnih bacanja nije dobro za ovaj nivo takmičenja. Zadovoljan sam bodovima, nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu", zaključio je Radonjić.
Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da njegovi košarkaši nisu večeras osećali "lekoviti i spasonosni" strah u porazu od Crvene zvezde i da je nedopustivo da se na njegov tim prenosi "svadbarska" atmosfera.
"Čestitam Crvenoj zvezdi na zasluženo pobedi. Ovo je za njih bio izuzetno značajan meč. Ja sam pokušao da tako bude i za nas, ali je očigledno došlo do opuštanja koje je nepametno i nedopustivo... Izvinjavam se publici što nismo odgovorili na taj način. Nedozvoljeno je da se u susretu sa Zvezdom ne ogoli do kosti", rekao je Vujošević.
Derbi-7.jpg
"Bilo je pre meča svadbarsko raspoloženje, pre svega među navijačima koje se prenelo i na ekipu, ali očigledno je da se ušlo bez dovoljno straha, onog lekovitog i spasonosnog, koji sprečava da se dese stvari kojih se čovek plaši... Utakmica pokazuje da će sledeći meč koji budu igrali Partizan i Crvena zvezda imati maksimalnu neizvesnost. Glup je onaj koji na bilo koji način potceni Zvezdu", zaključio je Vujošević.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger