Headlines News :
Home » , » Zvezda korak od četvrtfinalu

Zvezda korak od četvrtfinalu

Written By maxtv on субота, 9. март 2013. | 18:53


Vaterpolisti Crvene zvezde pobedili su na Tašmajdanu mađarski Eger sa 13:6 (5:2, 4:1, 2:3, 2:0) u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona. Revanš utakmica igra se 20. marta u Egeru.
Najbolja partija crveno-belih u ovogodišnjoj Ligi šampiona. Od starta je Zvezda delovala kao tim koji više želi pobedu. Odlične odbrane Šefika unele su sigurnost u napad i prednost je rasla do konačnih 7 razlike.
Zvezda-Eger1.jpg
Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Sava Ranđelović sa tri gola, dok su po dva postigli Duško Pijetlović, Viktor Rašović i Nikola Rađen. Eger je predvodio Kevin Grejem sa dva gola. Revanš se igra 20. marta.
Zvezda-Eger3.jpg
Zvezda je odigrala verovatno najbolji meč u Ligi šampiona ove sezone. Večeras je vodila od početka i igrala dobro i u napadu i u odbrani, a imala je i dobar procenat sa igračem više 8/10. Osim toga, golman Denis Šefik je bio izuzetno raspoložen i odbranio je dva peterca.
Zvezda se "odlepila" sa 3:2 na 5:2 do kraja prve četvrtine, a do poluvremena je došla i do 9:3. Pre toga Eger skoro osam minuta nije postigao gol.
Zvezda-Eger4.jpg
Početak drugog poluvremena doneo je nešto drugačiju sliku. Zvezda je povela sa 11:4, ali je Eger završio sa dva gola i prišao na 11:6. Mađarski tim mogao je još da smanji prednost, ali je Žolt Varga pogodio prečku na početku deonice. Nakon toga Pijetlović i Rašović postižu po gol i vraćaju prednost na sedam razlike.
Zvezda-Eger5.jpg
Crveno-beli su bili dobri u odbrani i nisu dozvolili Egeru da priđe golu i tako su meč rešili sa velikih sedam poena prednosti.
Savić: Nismo očekivali ovakav trijumf
"Očekivali smo pobedu, ali ne sa ovakvom razlikom. Odličnom odbranom smo se vratili na sistem igre koji smo izgubili u poslednje tri nedelje. Ovaj rezultat nam mnogo znači, ali ne smemo da se opustimo. Eger ima odličan domaći teren", rekao je Savić posle meča.
Zvezda-Eger66.jpg
On je dodao i da se raduje zbog današnje odluke LEN da Beograd ove godine bude domaćin završnog turnira LŠ. "Fajnal for u Beogradu je velika stvar, ne samo za Zvezdu i Partizan, već i za srpski vaterpolo", dodao je Savić.
Najbolji igrač crveno-belih Andrija Prlainović ocenio je da je Zvezda napravila ogroman korak ka četvrtfinalu.
"Sedam razlike je teško dostići. Ovo je veliki rezultat za Zvezdinu mladu ekipu, niko se nije nadao ovakvoj pobedi. Igrali smo odlično nošeni Denisom Šefikom na golu. Dali smo sve od sebe, a imali smo i svoje veče", objasnio je Prlainović. Reprezentativac Srbije dodao je da bi dueli sa Egerom mogli presudno da utiču na ishod sezone.
"Ovo je prelomna utakmica u sezoni, veliki uspeh će biti ako se plasiramo u četvrtfinale. Prvi put igramo u LŠ, odmah stići među osam najboljih je velika stvar. Mnogo nam znači što ćemo verovatno imati priliku da odigramo još nekoliko mečeva u LŠ, ovo je veliko iskustvo za naše mlade igrače", zaključio je Prlainović.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger