Headlines News :
Home » , » Zbog nereda smrt vešanjem!

Zbog nereda smrt vešanjem!

Written By maxtv on субота, 9. март 2013. | 12:57


U Egiptu 21 osoba osuđena na smrt, zbog uloge u neredima u Port Saidu prošle godine, gde su život izgubile 74 osobe.
Egipatski sud danas je potvrdio smrtne presude 21 osobi zbog uloge u neredima prošle godine na fudbalskoj utakmici kada su ubijene 74 osobe u lučkom gradu Port Saidu na Sueckom kanalu.
Port Said.jpg
Sudija Sobhi Abdel Maguid potvrdio je danas ranije izrečene presude na smrt 21 osuđenoj osobi, dok su bivši načelnik bezbednosti grada, general-major Esam Samak i devetorica dobili po 15 godina robije, petoro je dobilo doživotnu, a zatvorske kazne izrečene i još devetorici optuženih.
Među optuženima su bili i devetorica egipatskih policajaca, mada su na smrt osuđeni uglavnom navijači fudbalskog kluba Port Said al-Masri.
Nasilje u Port Saidu ponovo je izbilo 28. januara ove godine, posle izricanja smrtnih presuda za 21 osobu od ukupno 73 optuženih za učestvovanje u neredima na fudbalskoj utakmici 1. februara 2012. kada su ubijene 74 osobe.
Port Said 2.jpg
Navijači tog kluba, besni zbog presuda, zapalili su zgradu fudbalske federacije i obližnji policijski klub, a oko 2.000 demonstranata blokira prolazak trajekta Sueckim kanalom.
Gusti crni dim se danas nadvio nad tim delom grada.
Prema izjavama očevidaca, demonstranti su odvezali glisere nadajući se da će omesti prolazak brodova Sueckim kanalom, a oko 2.000 demonstranata u znak protesta blokira prolazak trajekta kanalom, prenose agencije.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger