Headlines News :
Home » , » Tribina po ubijenom navijaču

Tribina po ubijenom navijaču

Written By maxtv on понедељак, 25. март 2013. | 21:20


Severna tribina stadiona Sarajeva uskoro će nositi ime Vedrana Puljića, navijača ovog kluba koji je ubijen u neredima u Širokom Brijegu pre više od tri godine. Zvanična promocija imena tribine biće organizovana na utakmici 19. kola Premijer lige BiH.
Stadion Sarajeva usoro će dobiti tribinu po ubijenom navijaču tog kluba Vedranu Puljiću. Severna tribina stadiona, na narednom meču Premijer lige BiH zvanično će nositi ime navijača koji je upucan prilikom nereda u Širokom Brijegu.
Vedran-Puljic-ubistvo.jpg
Tribina po ubijenom navijaču Sarajeva
„Ovim potezom želimo da odamo počast momku koji je život dao za FK Sarajevo, a čiji se ubica nakon tri i po godine i dalje nalazi na slobodi, što je nedopustivo", rekao je generalni direktor Sarajeva Dino Selimović.
Klub će na svi promotivnim materijalima tribinu na kojoj su smešteni najvatreniji navijači Sarajeva, popularne „Horde zla" nazvati „Tribina sever-Vedran Puljić", i insistiraće da svi mediji koriste ovaj naziv.
Vedran-Puljic-sahrana.jpg
Severna tribina stadiona dobija naziv po Vedranu Puljiću
Vedran Puljić je poginuo pre tri i po godine u kada je došlo do tuče navijača Sarajeva, policije i meštana u Širokom Brijegu. Puljić je upucan u glavu hicem iz pištolja, a ubistvo je priznao Oliver Knezović koji je nesmetano pobegao iz policijske stanice i nakon toga je pobegao u Hrvatsku.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger