Headlines News :
Home » , » Spor oko „Beogradskog maratona"

Spor oko „Beogradskog maratona"

Written By maxtv on недеља, 10. фебруар 2013. | 13:20


Preduzeće Beogradski maraton saopštilo je da Gradski sekretarijat za sport i omladinu "po istom scenariju iz 2003." pokušava da Atletskom savezu Beograda dodeli organizaciju 26. Beogradskog maratona.
Preduzeće "Beogradski maraton" izdalo je saopštenje u kojem se tvrdi da je najveća sportska manifestacija u njenom vlasništvu, pa je stoga u njenoj nadležnosti i da organizuje trku.
Beogradski maraton.jpg
"Manifestacije 'Beogradski maraton' i 'Dečiji maraton' su intelektualna svojina zaštićena u skladu sa zakonom u nadležnoj agenciji dana 23.05.2003. godine. Beogradski maraton d.o.o. na bazi tih zaštićenih autorskih dela organizuje 'Beogradski maraton' i 'Dečiji maraton' i vlasnik je tih događaja", kaže se u saopštenju .
Navodi se dalje da je Beogradski maraton d.o.o.registrovao manifestaciju 'Beogradski maraton' kod Svetske atletske federacije (IAAF) i u Svetskom udruženju maratona i uličnih trka (AIMS) i da one priznaju i podržavaju isključivo preduzeće Beogradski maraton kao vlasnika i organizatora tih događaja".
"Beogradski maraton d.o.o, za više od dve decenije organizovanja ove najznačajnije sportsko-turističke manifestacije, sve vreme izuzetno dobro saradjuje sa Ministarstvom omladine i sporta, Atletskim savezom Srbije (AŠ) i sa 13 gradonačelnika Beograda", ističe se u saopštenju.
Beogradski maraton start.jpg
Preduzeće "Beogradski maraton" navodi da je "dana 22.09.2003. godine Skupština grada Beograda donela Odluku o stalnoj manifestaciji u oblasti sporta od značaja za grad Beograd kojom je pokušala da nezakonito otme od Beogradskog maratona d.o.o. vlasništvo i organizaciju manifestacije 'Beogradski maraton' (Odluku ispravlja i dopunjava 25.11.2003. i 23.02.2004. godine), ali ne uspeva, već 2005. godine, uz izvinjenje gradonačelnika, ponovo manifestaciju 'Beogradski maraton' vraća legalnom vlasniku - preduzeću Beogradski maraton d.o.o. (posle nedvosmislenog stava Gradskog javnog pravobranilaštva od 12.10.2004. godine)".
"Po istom scenariju iz 2003. godine, gradski Sekretarijat za sport i omladinu sada, ponovo posle 10 godina pokušava da Atletskom savezu Beograda 'poveri' ono što nije njegovo", kaže se u saopštenju preduzeća "Beogradski maraton".
"Veoma smo iznenađeni što se čine pokušaji da se u gradu Beogradu organizuje neki novi - prvi maraton, koji bi nedvosmisleno i neshvatljivo ugrozio tradicionalni 26. Beogradski maraton", kaže se u saopštenju i dodaje da je Beogradski maraton d.o.o. "uveren da ćemo, kao i do sada, uspešno saradjivati sa Gradom Beogradom i gradskim službama koje su uvek pružale kvalitetnu logističku podršku tehničkoj organizaciji samog dogadjaja i da ćemo ubrzo potpisati odgovarajući ugovor".
Trka zadovoljstva.jpg
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger