Headlines News :
Home » , » Pistorijus u suzama pred sudijom

Pistorijus u suzama pred sudijom

Written By maxtv on петак, 15. фебруар 2013. | 11:15


Oskar Pistorijus prekrivenog lica odveden na saslušanje. Pognute glave i u suzama saslušao čitanje optužnice. Sponzori i mediji mu već okrenuli leđa. Policija, navodno, došla do saznanja koja se drastično kose sa prvobitnom verzijom incidenta.
Oskar Pistorijus izveden je na kratko iz pritvora kako bi bio saslušan povodom sumnje da je ubio svoju devojku Rivu Stenkamp.
Pistorijus nije želeo da pokazuje lice brojnim foto-reporterima i novinarima prilikom odlaska u sud. Iz tog razloga je prekrio glavu, a na putu ka kolima i na ulasku u sud oko njega su uvek bili brojni pripadnici policijskih snaga.
Pistorijus je pred sudijom stajao pognute glave, vidno jecajući. Među mnogobrojnom publikom u sudnici, ali i ispred nje, bilo je najviše onih koji su mu pružali podršku. Primećeni su i članovi njegove najuže porodice, uključujući i oca, brata i sestru.
Saslušan je oko 11.30 po lokalnom vremenu. Suđenje je odgođeno do utorka, zbog nervnog rastrojstva optuženog i medijskog pritiska.
oscar.jpg
Širom Južne Afrike skidaju se bilbordi (nekada) miljenika nacije
Isprva se spekulisalo da je proslavljeni atletičar svoju devojku usmrtio greškom, misleći da je u pitanju provalnik koji mu je upao u kuću. Riva Stenkamp, 30-godišnji model sa kojom se zabavljao nekoliko meseci, prema prvim pretpostavkama, pokušala je da iznenadi Pistorijusa povodom Dana zaljubljenih. Iz tog razloga se našla u kući u četiri sata ujutru. Upucana je više puta, u glavu, grudi i rame, a hitna pomoć nije uspela da dođe na vreme kako bi sprečila tragediju.
Određena policijska saznanja, međutim, prokazala su priču u drastično drugačijem svetlu.

oscar 2.jpg
Najk je povukao svoju reklamu sa Oskarom Pistorijusom
Nakon što je Pistorijus uhapšen, isplivale su nove informacije. Portparolka policije Denis Bjuks izvestila je da je i ranije iz kuće bilo poziva povodom „nasilja", iako nije htela detaljnije da govori o prirodi tog nasilja.
Takođe, puštanje uz kauciju nije dozvoljeno jer je, navodno, u razgovoru sa komšijama utvrđeno da su one imale priliku da čuju „šta se dešavalo u večeri koja je prethodila ubistvu, ali i šta se zbilo neposredno pre pucnjave."
oscar 4.jpg
U četvrtak, kasnije u toku dana, saopšteno je da je Pistorijus i zvanično optužen za ubistvo.
Pistorijus je sportista koga su životna priča i kasniji uspesi na stazi učinili planetarnom ikonom. Prvi je atletičar sa tako velikim hendikepom koji je učestvovao na Olimpijskim igrama.

Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger