Headlines News :
Home » , » Ženska košarkaška reprezentacija Srbije do 20 godina u četvrtfinalu

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije do 20 godina u četvrtfinalu

Written By maxtv on среда, 10. јул 2013. | 20:49

Mlada ženska košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale prvenstva Evrope u Turskoj pošto je danas u poslednjem trećem kolu E četvrtfinalne grupe savladala selekciju Grčke sa 57:50 (11:13, 16:11, 16:14, 14:12). Izabranice selektora Radenka Varagića zauzele su drugo mesto u grupi iza Španije, a ispred Slovačke, Grčke, Holandije i Belorusije. Četvrtfinale je na programu u petak.
Reprezentacija Srbije obezbedila je plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Turskoj za igračice do 20 godina. U ditrektnom duelu za proboj među osam najboljih timova na šampionatu, izabranice selektora Radenka Varagića posle velike borbe savladale su selekciju Grčke i osvojile drugo mesto u grupi „E": Srbija U20 - Grčka U20 57:50 (11:13, 16:11, 16:14, 14:12).
Kosarkasice.jpg
Svesne značaja utakmice, obe ekipe počele su prilično nervozno, sa dosta grešaka i promašaja. Nešto bolje su snašle naše reprezentativke koje su trojkom Kristine Topuzović povele u sedmom minutu sa 11:5. Selekcija Grčke je ubrzo uzvratila serijom 8:0 i bila u minimalnoj prednosti sve do finiša prvog poluvremena. U poslednja tri minuta druge četvrtine mladi tim Srbije nije dozvolio protivniku da ponentira, a preko Ivane Brajković i Nataše Kovačević uspeo je da preokrene rezultat u svoju korist - 27:24.
Mnogo hrabrije i odlučnije krenule su izabranice selektora Varagića u nastavku meča. Najpre je Nataša Kovačević pogodila trojku, a Dijana Stančić nanizala sedam uzastopnih poena, za kapitalno vođstvo u 27. minutu - 38:29. Selekcija Grčke, koja inače igra sjajno u druom delu šampionata, uspela je da uhvati priključak i sredinom poslednje deonice smanji na 46:44.
Dugo se na semaforu nije menjao taj rezultat, dok Nataša Kovačević nije pogodila novu trojku koja je najavila trijumf Srbije i plasman u četvrtfinale. Vodila se žestoka bitka u poslednjim minutima, ali su naše reprezentativke imale mnogo više želje i energije, uspele da ne dozvole rivalu da poentita u finalnih 120 sekundi što im je pomoglo da dođu do velikog uspeha.
"Posle trijufma Belorusije protiv Slovačke, selekciji Grčke je pobeda na današnjem meču bila imperativ. Sa druge strane mi bi u slučaju poraza morali da strepimo i čekamo ishod duela između Španije i Holandije. Utakmica je bila neverovatno teška i zahtevna, ali devojke su pokazale karakter, ogromnu želju za pobedom, što nas je dovelo među osam najboljih ekipa na šampionatu. Svi smo veoma srećni, jer ovo je zaista veliki uspeh. Protivnik u četvrtfinalu biće nam Italija ili domaćin Turska. Sutra je na turniru slobodan dan i pokušaćemo da se što bolje pripremimo, jer nemamo nameru da se zadovoljimo postignutim do sada", istakao je Radenko Varagić, selektor U20 reprezentacije Srbije.
SRBIJA: Kovačević 16, Marinković, Stanaćev 10, Stanković, Marković, Topuzović 11, Stančić 12, Tošković, Mršić, Rajić, Brajković 8, Đorđević.
GRČKA: Stamolampru 13, Karambuca, Politpoulu 1, Kalampakou, Tarla 2, Hristinaki 12, Slouka 2, Pavlopoulu, Pateraki, Čatcigiakoumi 2, Fuoraki 6, Spanou 12.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger