Headlines News :
Home » , » Juniori poraženi od Amerikanaca u 1/4 finalu protiv Hrvata

Juniori poraženi od Amerikanaca u 1/4 finalu protiv Hrvata

Written By maxtv on среда, 3. јул 2013. | 22:08

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je od selekcije Sjedinjenih Američkih Država sa 71:62 u poslednjem kolu grupe F Svetskog prvenstva.
kss.rs
Srpskih košarkašima je to bio prvi poraz na takmičenju posle pet sigurnih pobeda.
Ekipa Dejana Mijatovića tako sa druge pozicije odlazi u četvrtfinale gde ih čeka reprezentacija Hrvatske, koja je do osam najboljih došla sa identičnim skorom, pet pobeda i jedan poraz. Taj meč na programu je u petak od 18.00h.
Naš tim je odigrao jako dobar meč i do početka poslednje deonice imao aktivan rezultat. Potom su sa nekoliko grešaka dozvolili protivniku da 'pobegne' na dvocifrenu prednost i meč lagano privede kraju. 

Najefikasniji u srpskom timu, kao i na celom meču, bio je Vasilije Micić sa 24 poena, uz dva skoka i tri asistencije. Plejmejker Mega Vizure je za dva šutirao 55% (6-11), a za tri 60% (3-5). Pratio ga je Jovan Novak sa 13 poena, ali uz slab procenat suta. Jokić je ubacio 10, a Milutinov sedam koševa. 

Amerikance su do pobede predvodili Džalil Okafor sa 16 i Rašid Sulaimon sa 15 koševa, dok je Aron Gordon, brat bivšeg košarkaša Partizana Drua, postigao 11 poena uz devet skokova. 

Razlog poraza verovatno leži u odnosu skokova, koji je 42 naspram 24 u korist Amerike. Interesantno, naš protivnik je tokom susreta šutnuo svega dva puta za tri poena, što dodatno pokazuje dominaciju koju su imali ispod obruča. 

Parovi četvrtfinala (petak): 

13.15h Kina - Litvanija
15.30h Australija - Španija
18.00h Srbija - Hrvatska
20.15h SAD - Kanada
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger