Headlines News :
Home » , » Rukometaši Hamburga prvaci Evrope!

Rukometaši Hamburga prvaci Evrope!

Written By maxtv on недеља, 2. јун 2013. | 22:20

Rukometaši nemačkog Hamburga osvojili su Ligu šampiona, pošto su u finalu završnog turnira u Kelnu pobedili Barselonu nakon produžetka sa 30:29 (11:9, 25:25). Ovo je prva evropska titula za nemački Hamburg.
Rukometni klub Hamburg postao je prvak Evrope prvi put u svojoj istoriji nakon velike pobede u dramatičnoj utakmici protiv španske Barselone - 30:29. Meč je obeležio vrhunski rukomet i mnogo preokreta i igra u serijama.
Hamburg titula.jpg
Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Hans Lindberg sa šest postignutih golova, dok je u Barseloni najbolji bio Rutenka sa osam golova.
Ekipa Barselone je u prvom poluvremenu bolje odigrala u odbrani i zasluženo je na odmor otišla sa dva gola prednosti. U drugom poluvremenu Hamburg je zaigrao mnogo bolje. Vodio je nemački tim nekoliko minuta pre kraja meča sa 24:20, imao je i priliku da tu prednost poveća, ali je dobrim odbranama Arpada Šterbika Barselona uspela da se vrati u meć.
Posle regularnih 60 minuta igre bilo je nerešeno 25:25, pa je pobednik rešen posle produžetaka.
Hamburg Barsa finale1.jpg
U produžecima je nemački tim u nekoliko navrata imao dva gola prednosti, ali je Barselona uspevala da izjednači rezultat.
Kada je izgledalo da će pobednik ipak biti rešen posle izvođenja sedmeraca, golman Hamburga Johanes Biter je u poslednjem minutu drugog produžetka fantastično odbranio dva šuta rukometaša Barselone i tako doneo svom timu prvu titulu šampiona Evrope.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger