Headlines News :
Home » , » Dudaš spreman za sezonu

Dudaš spreman za sezonu

Written By maxtv on петак, 10. мај 2013. | 12:51


Najbolji srpski desetobojac Mihail Dudaš proveo je četiri nedelje u Africi, na pripremama za predstojeću letnju sezonu, čija će kruna biti prvenstvo sveta u Moskvi u avgustu. Veoma sam zadovoljan pripremama. Drago mi je što smo uspeli da sve treninge odradimo na visokom nivou – istakao je Dudaš.
On je tokom priprema poseban akcenat stavio na bacačke discipline.
Mihail-Dudas.jpg
"Proveli smo tamo četiri nedelje i sada je vreme da se budimo za sezonu, jer takmičenja kreću već od sledećeg vikenda", rekao je Dudaš.
On je naglasio da se pripremao sa Tatjanom Jelačom i njenim trenerom Đorđićem, koji su mu pomogli da poboljša rezultate u bacačkim disciplinama.
Ovo nije prvi put da se mladi srpski atletičar, osvajač bronzane medalje na dvoranskom prvenstvu Evrope u Geteborgu, opredelio da pripreme odradi u Africi, a razlog za ponovni odlazak tamo su sjajni uslovi za treninge.
Mihail-Dudas-1.jpg
"Uslovi su bili fenomenalni. Sa sigurnošću mogu da kažem da su među najboljima na svetu. Zaista mi je pomoglo i to što smo trenirali na travi jer mi se nisu pojavili problemi sa tetivama", naglasio je Dudaš.
Dudaš je imao priliku da deli stazu sa južnoafričkim desetobojcem Vilijemom Kortcenom.
Iako je glavni cilj priprema u Africi bio da se što bolje spremi za nastavak sezone, Dudaš je uspeo malo da se opusti.
Mihail-Dudas-3.jpg
"Pored treninga, išli smo u posetu lavovima i to je bilo jedno sjajno iskustvo. Vikend posle je bio organizovan safari, ali sam odlučio da ne odem, zbog dužine puta. Ako me neko bude pitao sledeći put koja su odricanja u atletici, definitivno ću pomenuti tu situaciju", rekao je u šali najbolji srpski desetobojac.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger