Headlines News :
Home » , » U finalu Olimpijakos - Real!

U finalu Olimpijakos - Real!

Written By maxtv on петак, 10. мај 2013. | 23:27

Real pobedio Barselonu u polufinalnom "el klasiku", i plasirao se u finale završnog turnira Evrolige. U Finalu, Real će igrati protiv Olimpijakosa, koji je odličnom igrom nije pružio "armejcima" ni tračak nade da mogu do finala.

Ovog vikenda u Londonu se igra finalnio turnir Evrolige a o tituli prvaka Starog kontinenta odlučiće četiri najbolje ekipe ove sezone - branilac titule Olimpijakos, moskovski CSKA i španski dvojac - Real iz Madrida i Barselona.
F4 London.jpg
Košarkaši Olimpijakosa plasirali su se u finale završnog turnira Evrolige u Londonu, pošto su bez problema pobedili moskovski CSKA sa 69:52 (24:17, 16:11, 13:8, 16:16).
CSKA je drugu godinu uzastopno bio prvi favorit takmičenja, ali je ove godine ispao već u polufinalu od branioca titule. Moskovljani su samo na početku vodili, ali je Olimpijakos brzo preuzeo kontrolu meča i potpuno je nadigrao "armejce".
CSKA je poveo sa 8:2 zahvaljujući Vimsu, ali je Olimpijakos odgovorio serijom 10:2 i prešao u vodjstvo.
Tim iz Atine predvodio je u tim trenucima Jorgos Printezis, a nešto kasnije mu se priključio i Hajns, tako da su crveno-beli do kraja prvog poluvremena stekli i dvocifrenu prednost. 
Pošto su se "raspucali" u prvom poluvremenu, u drugom su igrali sjajnu odbranu, tako da CSKA nije u trećoj četvrtini postigao nijedan poen iz igre! Pirejci su sigurnom igrom u odbrani sprečili svako iznenađenje.
Olimpijakos.jpg
Plejmejker CSKA i srpski reprezentativac Miloš Teodosić bio je gotovo neprimetan tokom meča, naročito u prvom poluvremenu, a meč je završio s pet poena, jednom asistencijom i tri skoka, ali i dve izgubljene lopte.
Teodosić je iz igre šutirao 1/9. Kapiten Srbije Nenad Krstić takođe je imao slabo veče, a utakmicu je završio s dva poena i dva skoka. I ostatak srpskog kvarteta bio je slab - Zoran Erceg je imao dva poena i dve asistencije, a Vladimir Micov tri poena i dva skoka.
Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Pero Antić i Kajl Hajns sa po 13 poena, dok je Soni Vims predvodio CSKA sa 13 poena. 
U drugom polufinalnom duelu, španskom ''el klasiku'' i duelu velikih rivala - Real Madrida i Barselone, kao pobednik je izašao Real.
1.jpg
"Kraljevski klub" se plasirao u finale pobedom od 74:67 (11:18, 28:15, 9:18, 26:16), u utakmici punoj preokreta.
Barsa je vodila nekoliko puta na meču, u poslednjoj deonici imala devet poena prednosti, ali je onda Real napravio seriju od 15:2, i dva minuta pre kraja došao do vođstva.
Madriđane je predvodio sjajni Felipe Rejes, koji je postigao 17 poena, a od toga 11 u poslednjoj četvrtini. Serhio Ljulj je postigao 13, a Serhio Rodriges 12 poena.
Marselinjo Uertas je završio meč u Barsi sa 19 poena, dok je Ante Tomić imao 18 poena i 12 skokova.
U sudijskom timu bio je Ilija Belošević.
Utakmica za treće mesto na programu je u nedelju u 18 časova a veliko finale igraće se istog dana od 21 čas.
2.jpg
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger