Headlines News :
Home » , » Uvertira pred derbi

Uvertira pred derbi

Written By maxtv on петак, 10. мај 2013. | 11:48


Utakmicama 27. kola za vikend se nastavlja takmičenje u Jelen Superligi. Vodeći Partizan igra u Kragujevcu protiv Radničkog, dok Crvena zvezda dočekuje OFK Beograd. Pobeda je imperativ za večite rivale jer se narednog vikenda igra derbi, koji će, po svoj prilici, odlučiti ovogodišnjeg šampiona.
Utakmicama 27. kola za vikend se nastavlja takmičenje u Jelen Superligi. Vodeći Partizan igra u Kragujevcu protiv Radničkog, dok Crvena zvezda dočekuje OFK Beograd.
Partizan.jpg
Većina utakmica 27. kola igraju se u subotu od 17 sati, duel u Kragujevcu Radničkog i Partizana počinje u 15, a meč Zvezde i OFK Beograda od 19 sati.
U nedelju od 17 sati igra se utakmica Novi Pazar - Vojvodina. Partizan u Kragujevcu želi pobedu kako bi zadržao bodovnu prednost u odnosu na prvog pratioca Crvenu zvezdu. Crno-beli sada imaju samo dva boda prednosti (61) i pokušaće da dodju do drugog uzastopnog trijumfa od kako je Vuk Rašović preuzeo ekipu i u dobrom raspoloženju dočekaju "večiti" derbi, koji se igra sledećeg vikenda.
S druge strane, Radnički, koga će sa klupe predvoditi Dragoljub Bekvalac, bori se za opstanak i potrebni su mu bodovi kako bi se izvukao iz opasne zone. Radnički je pretposlednji sa 24 boda, dva manje od BSK-a koji nije u opasnoj zoni.
U prošlom kolu Partizan je pobedio Radnički iz Niša (3:1), a Radnički je izgubio u Beogradu od OFK-a sa 0:1.
Crvena zvezda je u seriji od sedam pobeda od kako je ekipu preuzeo Portugalac Sa Pintu i želi da nastavi sa dobrim rezultatima kako bi ostala u trci sa "večitim" rivalom, ali i u dobroj poziciji pred derbi. Crveno-beli žele da se "osvete" sutrašnjem rivalu za poraze u prvenstvu i četvrtfinalu Kupa Srbije.
I OFK Beograd je u dobroj seriji, posle tri vezane pobede ulazi u utakmicu. "Romantičari" se nalaze na šestom mestu na tabeli sa 38 bodova.
Fudbaleri Jagodine igraju na gostovanju protiv poslednjeplasiranog Smedereva. Ekipa Sime Krunića u meč ulazi ohrabrena osvajanjem Kupa. Jagodina se nalazi na četvrtom mestu na tabeli sa 43 boda, a Smederevo, koje ima samo dve pobede, na poslednjem 16. mestu sa 12 bodova.
Zvezda.jpg
U prošlom kolu Jagodina je izgubila od Zvezde sa 2:3, a fudbaleri Smedereva izgubili su od Donjeg Srema sa 1:2.
Trećeplasirana Vojvodina igra na gostovanju protiv Novog Pazara i želi da se iskupi za poraz u finalu Kupa. Utakmica će se igrati bez prisustva publike, pošto su domaći kažnjeni zbog loše organizacije meča s Partizanom.
Vojvodina je treća na tabeli sa 52 boda, sedam manje od Zvezde, a Novi Pazar, kome su potrebni bodovi za opstanak je 13. sa 27 bodova.
Fudbaleri Rada igraju na svom terenu protiv Javora i pokušaće da ostvare dobar rezultat kako bi ostali u trci sa Jagodinom za četvrto mesto na tabeli. Ekipa Marka Nikolića je peta sa 40 bodova i ima tri manje od Jagodine, dok Javor zauzima 11. mesto sa 29 bodova.
BSK će u Borči igrati protiv Hajduka, Spartak u Subotici protiv Donjeg Srema, a u Nišu se sastaju Radnički i Sloboda.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger