Headlines News :
Home » , » Zdravlje preče i od titule

Zdravlje preče i od titule

Written By maxtv on четвртак, 18. април 2013. | 13:11


Zdravstveno stanje Vlade Vukoičića glavni razlog za sporazmuni raskid saradnje sa Crvenom zvezdom. Vladino zdravstveno stanje se ozbiljno pogoršavalo zbog sve učestalijih tahikardija i bio je podvrgnut lekarskim intervencijama. Kada mu je timski lekar jednom prilikom na treningu merio pritisak, imao je 150 sa 100 na jednoj, a 160 sa 120 na drugoj ruci, rekao je Nebojša Čović u izjavi "Našim novinama".
Predsednik KK Crvena Zvezda Nebojša Čović rekao je da je razlog prekida saradnje sa dosadašnjim trenerom Vladom Vukoičićem njegovo loše zdravstveno stanje i česte tahikardije tok treninga i utakmica.
Covic i Vukoicic.jpg
Razlog sporazumnog raskida ugovora Crvene zvezde i Vlade Vukoičića nije rezultatska kriza već zdravstveno stanje mladog trenera, otkrio je predsednik kluba Nebojša Čović za "Naše novine". Prema Čovićevim rečima, sada već bivšem treneru crveno-belih je usled velikog pritiska i nervoze nakon utakmica srce ubrzano kucalo, pa je dalji angažman pretio da ozbiljno ugrozi njegovo zdravlje.

"Nakon poslednjih nekoliko ligaških mečeva Vladino stanje se ozbiljno pogoršavalo zbog sve učestalijih tahikardija i bio je podvrgnut lekarskim intervencijama. Kada mu je timski lekar jednom prilikom na treningu merio pritisak imao je 150 sa 100 na jednoj, a 160 sa 120 na drugoj ruci. U takvoj konstalaciji stvari zaista se nisam dvoumio, ni pobede, pa čak ni titula, nisu vredni nečijeg zdravlja ili života. Da li je trebalo da mi umre na terenu", upitao je Čović u razgovoru za "Naše novine", i dodao da je pritisak koji sa sobom nosi mesto prvog trenera Crvene zvezde očigledno bio previsok za mladog trenera.
Predsednik crveno-belih objasnio je da Vukoičić nije bio siguran da će moći da iznese sezonu ali da ga je on ubedio da preuzme ekipu nakon početna dva poraza u ABA ligi, zbog velike predanosti i nespornog trenerskog kvaliteta.
"Pre početka sezone prva želja nam je bio Radonjić, ali je on imao ugovor sa Budućnošću i odmah smo se orijentisali na dovođenje Vukoičića. Vlada je tada odbio i rekao da misli da ne bi mogao to da iznese i da bi pukao, pa smo na preporuku Svetislava Pešića doveli Lazića. Pošto se Lazić nije snašao, dao sam sve od sebe da ubedim Vukoičića da ipak preuzme ekipu i uspeo sam u tome, što se ispostavilo kao dobar izbor jer je zabeležio zaista dobre rezultate ove sezone", rekao je Čović i dodao da je na zdravlje mladog stručnjaka najviše uticao angažman u Bosni, jer nije primao platu sedam meseci i jer mu je pravljen problem što mu puno Srba igra u ekipi.

Nebojša Čović je istakao i to da je Vlada Vukoičić pomalo izgubio autoritet kod igrača, jer je bio prema njima "mekši" nego što bi po njegovom mišljenju trebalo.
"Ovosezonska ekipa je sastavljena od iskusnih i dokazanih igrača i oni kada ih pustiš labavije znaju da postanu pravi vukovi. Govorio sam Vladi: ‘Stegni ih jako, jer je to jedini način da ne izgubiš autoritet', ali me on nije poslušao. Kada se ekipa isteže, onda to moraju svi da rade, ne može, na primer, Rakočević da šutira jer će sutra da priđe Savović i kaže hoću i ja da šutiram", objasnio je Čović šta je zamerio mladom stručnjaku.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger