Headlines News :
Home » , » Džordan otrovan pred utakmicu života

Džordan otrovan pred utakmicu života

Written By maxtv on четвртак, 18. април 2013. | 17:05


Majkl Džordan nije bolestan igrao petu utakmicu finalne serije 1997. godine protiv Jute, on je bio otrovan. Barem tako tvrdi njegov trener Tim Grover.
Legenda o Majklu Džordanu se nikada ne priča bez epizode iz NBA finala 1997. godine, kada je od bolesti iznureni Džordan, postigavši 38 poena, slomio tada sjajnu Jutu. Prema rečima bivšeg trenera Majkla Džordana, Tima Grovera, najbolji košarkaš u istoriji nije bio bolestan, već otrovan uoči čuvene utakmice.
Za one koji se ne sećaju, Bulsi su gostovali u Solt Lejk Sitiju pomenute 1997. godine, pri rezulatu 2:2 u finalnoj seriji. Dan uoči utakmice, Džordan je ogladneo, a njegov trener je naručio picu iz obližnjeg restorana.
"Bili smo smešteni u hotelu Park Siti i svi su znali da je to mesto gde odsedaju Bulsi uoči utakmica protiv Džeza. Majkl je ogladneo, a kako posluga više nije radila nazvao sam obližnji restoran i naručio picu", prisetio se Grover, i zatim nastavio:
"Pet osoba nam je donelo picu i odmah sam mu rekao da imam loš predosećaj. Od svih igrača u sobi, jedino je Majkl jeo. Sve je te večeri bilo u redu, a onda sam dobio telefonski poziv oko dva sata ujutru. Došao sam u sobu, a Majkl se na krevetu grčio od bolova. Odmah smo znali da nije grip, već trovanje hranom. Namera je bila jasna - onemogućiti da neki od naših igrača nastupe", rekao je Grover.
Peta utakmica između tada strašne Jute Džez i Čikago Bulsa naziva se i "The Flu Game" (gripozna utakmica). U njoj je, vidno onemoćali Džordan, ubacio 38 poena i svojoj ekipi pobedom od 90:88 doneo i prednost u seriji od 3:2.
Slika koja je doslovce obišla svet je ona u kojoj već iznureni Džordan pada u ruke Skotija Pipena, koji ga zatim iznosi sa parketa.
Nekoliko dana kasnije Čikago je još jednom savladao Jutu (90:86, ovoga puta u Junajted centru u Čikagu), čime je osvojio titulu prvaka. Džordan je ubacio 39 poena i proglašen je najboljim igračem finala. Ovo mu je bila peta, od ukupno šest titula

Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger