Headlines News :
Home » , » Počela izgaradnja prvog atletskog centra

Počela izgaradnja prvog atletskog centra

Written By maxtv on уторак, 16. април 2013. | 17:10


Na zemljištu Vojne akademije na Banjici danas je počela izgradnja atletskog centra, prvog takve vrste u Srbiji. Prethodno je održana i izborna skupština Atletskog Saveza Srbije na kojoj je Veselin Jevrosimović dobio novi predsednički mandat.
Na Banjici su danas su počeli radovi na izgradnji prvog atletskog centra u Srbiji. Zemljište je ustupila Vojska Srbije. Veselin Jevrosimović biće i dalje na čelu ASS, odlučila je skupština ovog saveza.
Jevrosimovic i Maric.jpg
Pre zvaničnog otvaranja radova , Atletski savez Srbije održao je izbornu skuptinu i novi četvorogodinji mandat poverio dosadšnjem predsedniku Veselinu Jevrosimoviću. Mandat je produžen i generalnom sekretaru Slobodanu Brankoviću, a konsituisani su Upravni i Nadzorni odbori.
Nakon izborne Skupštine, održana je konferencije za medije povodom izgradnje prve atletske dvorane u Srbiji na vojnoj akademiji.
"Meni je ispred AS jedino ostalo da se zahvalim ministarstvu odbrane i ministartsvu omladine i sporta na pomoći koju su nam pružili u izgradnji atletske dvorane. Ovo je pravi primer kako dva ministarstva treba da sarađuju kada je interes srpskog sporta u pitanju. Atletska dvorana je istorijski objekat na koji naša atletika čeka već decenijama. Nadamo se da je ovo ostvarenje sna atletičara, jer za maksimalne rezultate, očekuju se najbolji uslovi za treniranje", rekao je Jevrosimović.
JEvrosimovic i Maric 2.jpg
Državni sekretar ministarstva odbrane Zoran Đorđević istakao je da je to resorno ministarstvo uvek spremno da pomogne sport.
"Kad je došlo do inicijative za izgradnju atletske dvorane ministarstvo odbrane je podržalo tu inicijativu. Sa našeg aspekta mi pomažemo tako što dajemo infrastrukturu, i ovo je najbolja pozicija koja je mogla da se nađe u gradu za izgradnju atletske dvorane", rekao je Đorđević.
Ministarka omladine i sporta Alisa Marić naglasila je da je izgradnja atletske dvorane najznačajniji sportski projekat.
"Ministarstvo omladine i sporta je za atletsku dvoranu izdvojilo 480.000.000 dinara. Ovo je san mnogih atletičara i drago nam je da mi imamo tu priliku da pomognemo da se san ostvari", rekla je ministarka Marić.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger