Headlines News :
Home » , » Nikolić: Beogradski maraton je bezbedan

Nikolić: Beogradski maraton je bezbedan

Written By maxtv on уторак, 16. април 2013. | 13:09


Iz organizacionog odmora 26. Beogradskog maratona kažu da će bezbednost učesnika biti na najvišem mogućem nivou, kao i svih prethodnih godina, i da ono što se juče dogodilo na Bostonskom maratonu nema direktne veze sa maratonskom trkom. Pripreme za maraton teku po planu.
Pripreme za predstojeći 26. Beogradski maraton teku bez problema, a bezbednost će kao i uvek, biti na visokom nivou, najavili su organizatori ove manifestacije. Maraton se održava 21. aprila.
Nikolic BG maraton.jpg
Direktor preduzeća Beogradski maraton d.o.o. Dejan Nikolić istakao je da po njegovom mišljenju, bombaški napad koji je juče na Bostonskom maratonu usmrtio najmanje dvoje ljudi i povredio preko stotinu "nije direktno povezan sa maratonom".
"To što se desilo u Bostonu, po mom mišljenju, nema direktne veze sa maratonom. Što se naše trke tiče, kao i uvek, sarađivaćemo sa policijom na planu bezbednosti", rekao je Nikolić na konferenciji za novinare u Međunarodnom pres centru.
On je istakao da se do sada za učešće na maratonu prijavilo preko 1.000 maratonaca i polumaratonaca iz 41 zemlje.
"Pripreme sa svim gradskim službama za održavanje maratona teku besprekorno. Ubeđen sam da će Beogradski maraton, kao i svih prethodnih godina, biti najlepša razglednica našeg glavnog grada", rekao je Nikolić.
On je dodao da će Beogradski maraton biti prilika da se prvi put promoviše projekat "Maturanti maratonci".
Profesor fizičkog vaspitanja Zemunske gimnazije Saša Porubski naglasio je da je realizacija navedenog projekta "misija širenje ideologije zdravog načina života".
U okviru Beogradskog maratona organizovaće se i trka za decu obolelu od raka.
Predsednik Udruženja roditelja za decu obolelu od raka "Nurdor" Todor Mančić istakao je da je glavni cilj trke prikupljanje sredstava za kupovinu svetlosnog mikroskopa neophodnog za ranu dijagnostiku.
Beogradski maraton održava se u nedelju 21. aprila.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger