Headlines News :
Home » , » Hrabri Inter eliminisan, Čelsi položio popravni

Hrabri Inter eliminisan, Čelsi položio popravni

Written By maxtv on четвртак, 14. март 2013. | 23:57


Ni četiri gola nije bilo dovoljno Interu da eliminiše Totenhem. Čelsi uspeo da savlada nezgodnu Steauu. Njukasl do četvrtfinala u poslednjim sekundama utakmice, Rubin posle produžetaka. Lacio i Benfika rutinski odradili posao.
Inter je odigrao neverovatan meč na San Siru protiv Totenhema, verovatno najbolji ove sezone, ali i pored pobede od 4:1 nije uspeo da se plasira u četvrtfinale Lige Evrope.
Posle prvog meča u Londonu kada je Inter poražen sa 3:0 činilo se da će revanš na San Siru biti formalnost. Ipak, u najboljem meču u sezoni Stramaćonijevi izabranici su golovima Kasana, Palasija i autogolom Galasa izborili produžetak.
Ključni momenat na meču dogodio se u šestom minutu produžetka kada je Adebajor postigao „zlatni gol" za Totenhem. Interu je bilo potrebno dva pogotka da ode dalje, ali milanski tim je do kraja meča postigao samo jedan. Strelac je bio Alvarez.
Zaneti-Stramaconi.jpg
Zaneti teši Stramaćonija posle meča
Rubin je do plasmana u četvrtfinale takođe došao posle produžetaka. Na meču protiv Levantea, kao ni na prvoj utakmici, nije bilo golova u regularnom toku. Vodeći pogodak za Rubin postigao je Rondon u 20. minutu produžetka, dok je drugi pogodak dva minuta kasnije postigao Djadjun.
Zenit je ponovo razočarao svoje navijače. Ruski tim je propustio više šansi da nadoknadi dva gola zaostatka iz prvog meča sa Bazelom. Na kraju je Zenit pobedio sa 1:0 golom Vicela u 30. minutu. Zanimljivo je da je Zenit celo drugo poluvreme igrao sa igračem više zbog isključenja Dijaza, a ruski tim je promašio i penal na meču.
Zirkov-penal.jpg
Zenitu malo i penal i igrač više
Čelsi je uspeo na svom terenu da savlada Steauu sa 3:1 i da se plasira u četvrtfinale. „Plavci" su poveli golom Mate da bi u finišu prvog poluvremena Steaua izjednačila i dovela londonski tim u tešku poziciju. Ipak, golovima Terija i Toresa u nastavku Čelsi je došao do rezultata koji ih vodi dalje. Pet minuta pred kraj meča Tores je propustio priliku da iz penala overi prolaz dalje.
Njukasl je do četvrtfinala došao u poslednjim sekundama meča protiv Anžija. Strelac pogotka je Sise u 93. minutu. Imajući u vidu da je prvi meč završen bez golova, i taj jedan pogodak Sisea bio je dovoljan Njukaslu za prolaz dalje.
Benfika je i na gostovanju savladala Bordo sa 3:2. Prvi meč je završen takođe pobedom portugalskog tima sa 1:0. Već posle prvog poluvremena bilo je jasno da će Befika ići dalje. Golom Žardela Portugalci su overili prolaz u narednu rundu. Bizarna situacija je viđena u nastavku kada je dva puta za dva minuta palo po dva gola. Prvo je rezultat u 75. minutu izjednačio Dijabate da bi minut kasnije Kardozo vratio prednost Benfici. Slična stvar se dogodila i u 90. minutu kada je Bordo izjednaio autogolom Žardela da vi već u narednom napadu prednost portugalskoj ekipi ponovo vratio Kardozo.
U Rimu Lacio je ponovo bio nemilosrdan protiv Štutgarta. Junak pobede je trostruki strelac za pobedničku ekipu, Kozak, dok je jedni pogodak za nemački tim postigao Hajnal.
Lacio.jpg
Maestralni Kozak
Fenerbahče je posle pobede na gostovanju u Plzenju protiv Viktorije na svom terenu remizirao sa češkom ekipom 1:1. Turci su poveli golom Ukana dok je izjednačio Darida. Poslednjih 30 minuta češki tim je propustio više prilika za pobedu i plasman u četcrtfinale.
Fener-gol.jpg
Fener sačuvao prednost iz prvog meča
Na kraju, u četvrtfinale Lige Evrope plasirale su se ekipe Totenhema, Bazela, Rubina, Fenerbahčea, Lacija, Njukasla, Benfike i Čelsija.



Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger