Headlines News :
Home » , » Radnički slavio na Banjici

Radnički slavio na Banjici

Written By maxtv on субота, 16. фебруар 2013. | 22:55


Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca pobedili su u Beogradu ekipu Partizana sa 11:7 (4:2, 3:1, 4:3, 0:1) u derbi utakmici 13. kola Prve lige Srbije. Trijumfom Radnički ostao u trci za prvo mesto.
Susret nije bio toliko neizvestan kao prethodna dva, koja su rešena praktično u finišu, kada je najpre Radnički preokretom u „Parku" stigao do pobede (9:8), a potom Beograđani uzvratili na svom bazenu u polufinalu Kupa (11:10). Ovim trijumfom Kragujevčani su ostali u trci za prvo mesto na tabeli sa Crvenom zvezdom.
Partizan-Radnicki2.jpg
Partizan je bolje otvorio susret, pogotkom Predraga Jokića u prvom napadu, ali je odmah na drugoj strani uzvratio Boris Zloković. Već u narednom napadu mladi Nikola Dedović vratio je prednost domaćima (2:1), ali to je bilo sve što je nejgov tim uspeo da uradi na ovom meču. Kragujevčani su pogocima Burića i Bašića preokrenuli na 3:2, dva i po minuta pre kraja prve četvrtine, da bi posle pogotka Aleksandra Ćirića na mali odmor odu sa dva gola „viška".
Svojim drugim golom Dedović je vratio crno-bele na „minus jedan", ali su onda izabranici Dejana Udovičića zaigrali fantastično u odbrani i napadu i posle serije 3:0, u kojoj su golove postigli Slavko Gak, Filip Filipović i Đorđe Filipović, na poluvreme otišli sa tri gola prednosti - 7:3.
Nije najbolje počelo drugo poluvreme za Šumadince, pošto je kapiten Vanja Udovičić zaradio isključenje sa pravom zamene, ali ih ni to nije omelo da nastave sa dobrom igrom. Naprotiv, i dalje su uvećavali vođstvo, koje je minut i po pre pre kraja trećeg perioda iznosilo „plus šest" (11:5).
U poslednjoj četvrtini vaterpolisti Radničkog su čuvali vođstvo, a jedini pogodak postigao je Rackov iz kontranapada.
Najefikasniji bio je Filip Filipović sa tri gola, Damir Burić i Aleksandar Ćirić postigli su po dva, a po jednom su se u strelce upisali Gak, Bašić, Zloković i Đorđe Filipović. Na drugoj strani Dedović je postigao dva gola, a po jedan Matović, Mandić, Subotić, Jokić i Rackov.
Partizan - Radnički 7:11 (2:4, 1:3, 3:4, 1:0)
Bazen: „Banjica". Sudije: Vukašinović i Raković. Igrač više: Partizan 16(4), Radnički 11(4). Peterci: Partizan 2(1), Radnički 4(2).
PARTIZAN RAJFAJZEN: Soro, Matović 1, Mandić 1, P. Filipović, Subotić 1, Rackov 1, Ćuk, Dedović 2, Obradović, Mitrović, Basara, Jokić 1, Tanasković. Trener: Vujasinović.
RADNIČKI: Radić, Burić 2, Popović, Marković, Gak 1, Bašić 1, Ćirić 2, Čupić, Zloković 1, F. Filipović 3, Udovičić, Đ. Filipović 1, Lazić. Trener: Udovičić.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger