Headlines News :
Home » , » Ne postoji animozitet sa Vujoševićem

Ne postoji animozitet sa Vujoševićem

Written By maxtv on субота, 16. фебруар 2013. | 12:30


Gostujući na SOS kanalu, Nebojša Čović je porekao da postoji "zla krv" između njega i trenera Partizana Duška Vujoševića. Njegov rad nisam nikad osporavao, samo kada se nešto na silu radi. Dule je neka moja generacija, ja nemam nikakav stepen mržnje prema njemu, ali on kada ne zna da opravda neuspehe, ulazi u rasprave koje nemaju veze sa košarkom, rekao je Čović.
Predsednik košarkaškog i potpredsednik fudbalskog klulba Crvena zvezda Nebojša Čović gostovao je u emisiji na SOS kanalu. Govorio je o svemu pomalo, a ponajviše o odnosima Zvezde i Partizana ali i ličnom odnosu koji ima sa Duškom Vujoševićem.
covic 2.jpg
Prvo je govorio, ipak, o finansijskoj situaciji na Marakani.
Deset miliona u sponzorskim ugovorima postoje, međutim, Telekom je recimo vezan za vraćanje kredita. Odličan je to novac, ali evidentno je da sa 10 miliona ne možete da vratite čak 48. Vrlo je relativno i da li igrači vrede 28 miliona. Pali su transferi za 70 posto iz prošle godine u odnosu na pretprošlu, borimo se sa menicama, a blokadu je poslednji skinuo Marko Perović. Zvezda ima problem sa ugovorima jer je samo Bajković 100 posto Zvezdin", rekao je Čović.
Zanimljiva je i tema na koji način je uopšte formirana Radna grupa, koja se kasnila pretvorila u upravu kluba.
"Niko od nas nije priveden da spašava Zvezdu, taman posla, ali se nismo ni bunili na poziv, nismo odbili da pomognemo fudbalskom gigantu. Bilo je tu i tenzije zbog obima posla, razumem i napetost Džajića posle svega kroz šta je prošao, njegovo mesto je teško i odgovorno. On vodi privrednog giganta, ja Zvezdu tako doživljavam. A ona se sada potpuno nakrivila, pa svi moramo da budemo operativni. Krajnje je vreme da se uvede red, neki će nas osporavati. Ja kažem, mora da bude manje zaposlenih, nema posla za toliko ljudi, i nisam od nekih koji će obećavati nerealno. To je jedini nesporazum na koji smo preemotivno reagovali", istakao je Čović.
covic 3.jpg
Tok razgovora nije mogao da zaobiđe minula dešavanja na finalu Kupa Radivoja Koraća u Kragujevcu.
"To je posledica loših odnosa koji su godinama unazad stvarani. Svašta sam mogao da čujem, znam šta su emocije i adrenalin, ali su neke stvari nerešene u prošlosti, kolika je i čija odgovornost. A stalno se na silu gleda i pravi ravnoteža. Još 29. avgusta sam Đilasu predložio u pismu koje, nažalost, nije bilo javno, da se napravi sastanak na kom će biti večiti rivali. Ni na jednoj konferenciji mi se nismo bavili drugim klubovima. Naš stav je da se prezentira koliko ste para dobili, ako ste dobili od države i javnih preduzeća", izjavio je Čović.
Rešenje, smatra Čović, ipak postoji.
"Hajde da se dogovorimo kako da napravimo sistem infrastrukture i finansiranja, politike rada i razvoja mladih igrača. Crvena zvezda i Partizan kao perjanice sporta mogu da pomognu klubovima u unutrašnjosti. Ono u Kragujevcu je ružno, a još ružnije je kad se izjednačava nešto na silu. Nisam vređao, imao duel sa bilo kim, čudno mi je bilo da gledam onu tenziju. Dugo Zvezda nije osvojila trofej, je l' to zabranjeno".
Izjava koju je dao na predstavljanju timova na poletku sezone „da će Srbija biti srećnija ako Zvezda pobeđuje" iziskuje obrazloženje.
"Ja verujem da će biti srećnija, jer je postalo monotono da Partizan pobeđuje. Više je zvezdaša, a što se tiče prozivki, ne mislim da je Partizan strani klub. Takve navijačke prozivke treba da prestanu, svi smo otišli predaleko. Ali ja kao predsednik kontrolišem rad ljudi u klubu, i trener Zvezde neće nikad uraditi nešto što će snositi velike sankcije. Ružni su povici, vređani su mi porodica, sin, ženi su pevane odvratne pesme", rekao je Čović.
covic vujosevic.jpg
I na kraju, ozloglašeni rat saopštenjima koji je vodio sa Duškom Vujoševićem, a koji čini se nikada nije ni prestajao, ostavio je gorak ukus u ustima najvećem broju poklonika košarke i dva kluba n aovim prostorima.
"Njegov rad nisam nikad osporavao, samo kada se nešto na silu radi. Dule je neka moja generacija, ja nemam nikakav stepen mržnje prema njemu, ali on kada ne zna da opravda neuspehe, ulazi u rasprave koje nemaju veze sa košarkom", rekao je Čović.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger