Headlines News :
Home » , » Partizan platio dugove, Zvezda ni blizu

Partizan platio dugove, Zvezda ni blizu

Written By maxtv on четвртак, 7. фебруар 2013. | 12:39


Partizan je uspeo da izmiri obaveze na vreme o biće u mogućnosti da registruje pojačanja pred nastavak sezone. Crvena zvezda, na drugoj strani, i dalje u velikoj finansijskoj dubiozi, moli za pomeranje rokova kako bi uspela da isplati brojna dugovanja.
Partizan je uspeo, pretposlednjeg dana pre isteka roka, da izmiri obaveze koje su ga sprečavale da registruje nove fudbalere.
partizan.jpg
Crno-beli su uplatili 82.000 evra bivšem treneru Aleksandru Stojanoviću, kao i novac za nadoknadu Radničkom iz Kragujevca za stolice koje su navijači srpskog šampiona polomili na „Čika Dači".
Ovo znači da će Kojić, Luka i Eliomar Silva, tri zimska pojačanja Partizana, moći da buu registrovani. Ukoliko tim iz Humske bude u mogućnosti da dovede još neko pojačanje, on će to takoće biti u mogućnosti da učini.
Za razliku od njih, večiti rival, Crvena zvezda, nije uspela još uvek da reši svoje probleme, inače višestruko veće. Suočeni sa vrlo teškom i komplikovanom situacijom crveno-beli traže od Saveza odlaganje rokova.
Crvena zvezda neće uspeti do petka u ponoć, kada ističe rok, da odblokira račun i da izmiri dugovanja prema klubovima, bivšim igračima i bivšim trenerima.
To u praksi znači, prema aktuelnim pravilima Fudbalskog saveza Srbije, da crveno-beli neće moći da licenciraju ni Luisa Garida, ni Nikolu Petkovića za prolećni deo šampionata, pa samim tim ni eventualna dodatna pojačanja na koja su možda računali.
Potpredsednik Crvene zvezde Nebojša Čović, zadužen za finansije, još ranije je rekao da je Zvezdi kada do deblokade računa dođe, što je prvi korak ka razrešenju vrlo ozbiljne situacije, potrebno između 500 i 600 hiljada evra kako bi se i sportski deblokirala.
stojadinovic.jpg
Toliko otprilike iznose dugovi prema Borcu iz Čačka, Javoru, Žarku Đuroviću, Slobodanu Maroviću, Vladanu Biniću, Dejanu Milovanoviću, Slavku Peroviću, Milanu Jeremiću, Milošu Reljiću, Marku Nikoliću, Danijelu Mihajloviću i Marku Peroviću.
Sportski direktor, zato, traži pomeranje rokova do početka sezone.
"Do tada bismo mogli da skupimo dovoljno novca i ispunimo uslove koji su stavljeni pred nas. Do petka - teško! Niko iz Crvene zvezde nije otišao ove zime, a prelazni rokovi i dalje traju u nekim zemljama. Drugim rečima, i dalje ima vremena da se u klub slije novac od nekog transfera", podseća Stojadinović, apelujući na FSS da ima sluha za probleme u kojima se ne nalazi samo Crvena zvezda.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger