Headlines News :
Home » , » Posle 150 godina od osnivanja FA engleske fudbal će se igrati u Bakingemskoj palati

Posle 150 godina od osnivanja FA engleske fudbal će se igrati u Bakingemskoj palati

Written By maxtv on уторак, 3. септембар 2013. | 11:14

Povodom obeležavanja 150 godina postojanja Fudbalske Asocijacije Engleske, sledećeg meseca biće odigran prvi fudbalski meč na prostoru Bakingemske palate u Londonu. Snage će odmeriti dva veoma stara kluba sa Ostrva – Sivil servis i Politehnik.

Bakingemska palata biće prvi put domaćin jednoj fudbalskoj utakmici! Povodom obeležavanja 150 godina od osnivanja Frudbalske Asocijace, 7. oktobra utakmicu će odigrati dva pionira fudbala u Engleskoj - Politehnik i Sivil Servis.

Kraljevski dvor je dosad bio domaćin raznih koncerata, sletanja hilikoptera, teniskih mečeva... Ali od kada se Džordž Treći 1761. uselio u Bakingemsku palatu, na tom mestu nikada nije odigrana fudbalska utakmica. To će se promeniti 7. oktobra a povod je velikih 150 godina od osnivanja Fudbalske Asocijacije Engleske.

Snage u ovom revijalnom meču odmeriće dva stara kluba - Sivil Servis i Poltehnik.

Fudbalski klub Sivil Servis (Civil Service FC), biće nominalno domaćin. Ovaj klub je jedini koji još uvek postoji od 11 klubova koji su davne 1863. godine u jednom londonskom pabu dogovorili pravila fudbalske igre i osnovala Fudbalsku Asocijaciju.

Oni su takođe igrali i u prvom ikada održanom FA kupu a početkom XX veka imali su turneje po Evropi, na kojima su promovisali fudbal igrajući, između ostalih i protiv Barselone, Real Madrida i Benfike.

Drugi učesnik ovog istorijskog meča biće Politehnik (Polytechnic FC), koji je najveći rival Sivil Servisa. Osnovani su 1975. godine i bili su (i dalje jesu) deo prvog velikog fudbalskog rivalstva.

U sklopu priprema za ovaj meč, Toni Stouns, koji je glavni zaduženi za održavanje Vemblija, nadgledaće pripreme za „instaliranje" terena koji će biti po svim važećim standardima - dimenzije će biti 100m x 60m, sa visinom trave od 27mm, standardnim golovima za koje će se kopati posebne rupe. Zanimljivo, čelnici FA su zamolili aktere ovog meča da koriste kraće i slabije krampone na kopačkama od standardnih kako bi se trava što manje oštetila.

Dozvolu za odigravanje ovog meča dala je kraljica lično. Princ Vilijam biće zvanični domaćin prvog fudbalskog meča na dvoru.

Predsednik FA Engelske izrazio je veliku zadovljostvo što će ovaj meč biti odigran i što će biti prvi meč na zemljištu Bakingemske palate.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger