Headlines News :
Home » , » Eurobasket: Litvanija favofit protiv Srbije

Eurobasket: Litvanija favofit protiv Srbije

Written By maxtv on уторак, 3. септембар 2013. | 16:30

Košarkaši Srbije prvi meč na Evrobasketu u Sloveniji igraju protiv Litvanije (sreda 21 čas,), a selektor Dušan Ivković smatra da "orlovi" u tom meču nemaju šta da izgube. Kapiten Krstić takođe ulogu favorita prepustio Litvancima.

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković poručio je danas da je premijerni duel na šampionatu Evrope u Sloveniji protiv Litvanije lak za njegove igrače, jer je rival selekcija koja je bez dileme najkvalitetnija i najiskusnija u grupi.

"Pripremamo se za utakmicu sa favorizovanom Litvanijom, koja je za nas laka. Litvanci su u prilično izjednačenoj grupi sigurno najkvalitetniji i najiskusniji. Već posle duela sa njima, a pre slobodnog dana, sastajemo se sa Bosnom i Makedonijom, što je nešto sasvim drugačije, što se nas tiče", rekao je Ivković posle prvog treninga u Sloveniji, a prenosi zvanični sajt KSS.

Litvancima je ulogu favorita prepustio i kapiten srpskog tima Nenad Krstić.

"Litvanija je svakako jedan od kandidata za medalju. Imaju izuzetno kvalitetan tim i očekuje me težak zadatak u duelima sa Valančijunasom i braćom Lavrinovič. Međutim, ubeđen sam da ako budemo ispoštovali sve dogovore, odigramo maksimalno angažovano i borbeno možemo do dobrog rezultata", poručio je Krstić.

Grupa B u "gradu hokeja" Jesenicima, u kojoj se takmiči Srbija, izuzetno je teška i za očekivati je da svaki meč bude neizvestan. Pored Srbije i Litvanije, tu su Bosna i Hercegovina, Makedonija, Crna Gora i Letonija. Plasman u drugu fazu šampionatu izboriće tri prvoplasirane ekipe iz grupe.

Posle uvodnog duela sa Litvanijom, selekciju Srbije redom očekuju mečevi sa BiH, Makedonijom, Letonijom i Crnom Gorom.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger