Headlines News :
Home » , » Meč Srbija - Hrvatska vise od igre

Meč Srbija - Hrvatska vise od igre

Written By maxtv on петак, 6. септембар 2013. | 11:26

Drugi čin dvoboja Srbije i Hrvatske biće odigran večeras na beogradskoj Marakani. Iako su naši momci izgubili gotovo sve šanse za plasman na Svetsko prvenstvo, utakmica sa velikim rivalom sigurno nije nebitna ili manje važna. Naprotiv! Susret na stadionu Crvene zvezde počinje od 20.45.

Ovo je sve samo ne obična fudbalska utakmica i standardna borba za tri boda. Ovo je derbi Balkana! Večerašnja utakmica velikih rivala, Srbije i Hrvatske, privlači veliku pažnju - kako zbog fudbala, tako i zbog dešavanja "oko terena". Jednostavno, kad igraju ovi timovi to je više od igre.

U Srbiji atmosfera koja vlada u fudbalu je dalako od dobre - klubovi na čelu sa najvećim se bore za promene u Savezu, novinari i javnost su u tihom ratu sa seletorom Mihajlovićem, izgubio se kult reprezentacije i ona nema podršku u narodu kao što je normalno. Međutim, to će se večeras zaboraviti ili bar staviti u drugi plan - na megdan u Beograd stiže ne tako običan protivnik, na Marakanu stiže reprezentacija Hrvatske.

Nakon generalno loše odigranih kvalifikacija i prethodnog martovskog poraza na Maksimiru od 2:0, Srbija svakako nije veliki favorit, ali u ovakvim mečevima, sa puno naboja i "igara" oko terena, pogotovo u Beogradu, niko ne može biti u prednosti.

U našem timu vlada prilično dobra atmosfera. Nema problema sa povredama, vratio se Nemanja Matić, većina igrača igra, i to dobro, u svojim klubovima koji jesu sam krem Evropskog fudbala.

Selektor Mihajlović je skoncentrisan samo na igru svojih izabranika i kako kaže "ne zanima ga da li će se Hrvatska braniti ili napasti i kako će igrati"

"Znamo kako treba da igramo, manje nas zanima kako će Hrvati da nastupe. Videćemo da li ćemo biti dovoljno dobri da sprovedemo u delo ono što smo zamilslili. Oni su osmi na svetu u ovom trenutku, ali nikada ne odlučuje samo jedan igrač već ekipa. Dobro poznajemo Mandžukića, Olića i Modrića, kao što oni znaju nas", rekao je Mihajlović pred duel.

Sa druge strane, reprezentacija Hrvatske, koja je uz velike mere bezebdnosti stigla u Beograd, došla je u glavni grad Srbije da ostane neporažena i pobedi, ukoliko se za to ukaže šansa.

Naši susedi su skoro sigurno obezbedili drugo mesto u kvalifikacionoj grupi, a eventualni uspeh u Beogradu bi ih održao u trci sa Belgijancija za prvo mesto i direktan plasman u Brazil.

Toga je svestan i selektor Hrvatske, Igor Štimac, koji će svoj 46. rođendan proslaviti na vrućem terenu. Štimac je bio prilično samouveren na konferenciji pred meč, ubeđen u dobar rezulat.

"Ne opterećujem se onim što će protivnik promeniti u svojoj igri u odnosu na prvi meč, jer ako mi odigramo na visini sopstvenih kvaliteta Srbija je ta koja će morati da brine. Hrvatska ne mora da juri rezultat, ova ekipa ima dovoljno iskustva, a nikada ovako rano nismo praktično osigurali drugo mesto u grupi, koje je sada zacementirano. Ako me pitate da li smo u Beograd došli da pobedimo - da jesmo", istakao je Štimac.

Kao i pred prvi duel u Zagrebu, i pred beogradski revanš u prvi plan je izašlo pitanje bezbednosti i organizacija samog meča. U srpskoj policiji, državnom vrhu i fudbalskom savezu uveravaju da će sve proteći u najboljem redu. Velike mere bezbednosti vladaće u celom gradu a posebno oko stadiona u Ljutice Bogdana. Kapacitet stadiona je smanjen i očekuje se oko 40.000 posetilaca.

Dolazak na "derbi Balkana" najavili su mnogi poznati ljudi iz sveta fudbala, među kojima svakako najveću pažnju privlače vlasnik i trener Čelsija - Roman Abramovič i Žoze Murinjo.

Što se stanja na tabeli kvalifikacione grupe A tiče, Hrvatska sada zauzima drugo mesto sa 16 bodova, tri boda manje od prvoplasirane Belgije, dok je Srbija na trećem mestu sa svega sedam bodova.

Očekivani sastavi:

Srbija: Stojković - Ivanović, Subotić, Nastasić, Kolarov - Matić, Fejsa - Tadić, Đuričić, L. Marković - Mitrović

Hrvatska: Pletikosa - Srna, Ćorluka, Šimunić, Vida - Vukojević, Modrić, Rakitić, Kovačić - Olić, Mandžukić.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger