Headlines News :
Home » , » Eurobasket: Srbija poražena od Makedonije

Eurobasket: Srbija poražena od Makedonije

Written By maxtv on петак, 6. септембар 2013. | 23:40

Srbija zabeležila prvi poraz na Evropskom šampionatu u Sloveniji. "Orlovi" prilično lako poraženi od Makedonije (89:75), pre svega zbog loše igre u odbrani. Sledi dan pauze, u nedelju meč protiv Letonije.

Košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je u Jesenicima od Makedonije sa 89:75 (29:17, 19:15, 22:13, 19:30) u trećem kolu B grupe prvenstva Evrope u Sloveniji.

Izabranici Dušana Ivkovića razočarali su posle odličnog starta i pobeda protiv Litvanije i Bosne i Hercegovine, ali su uprkos porazu zadržali šanse da se plasiraju u drugu fazu kontinentalnog šampionata.

Najbolji u srpskom timu bio je Danilo Anđušić sa 19 poena, Nemanja Bjelica je postigao 13, dok je Makedonce do prve pobede predvodio Lester Bo Mekejleb sa 27 poena.

Makedonija je od samog starta nametnula svoj ritam igre. Loša igra Srbije u odbrani, kao i veliki broj slobodnih bacanja Makedonaca, uticali su da već posle prve deonice "orlovi" budu u zaostatku. U tom periodu igre Srbija je primila čak 29 poena.

Najbolju igru Srbija je pružila u poslednjoj četvrtini, kada je predvođena Nedovićem i Anđušićem stigla do minus jedanaest, ali više od toga nije se moglo.

Srbija je tako zabeležila prvi poraz na šampionatu, dok je Makedonija stigla do prve pobede i dodatno zakomplikovala situaciju u grupi B.

Narednu utakmicu reprezentacija Srbije odigraće u nedelju od 17.45 sati protiv selekcije Letonije.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger