Headlines News :
Home » , » Eurobasket: BIH preko Crne Gore do prve pobede

Eurobasket: BIH preko Crne Gore do prve pobede

Written By maxtv on петак, 6. септембар 2013. | 17:51

Bosna i Hercegovina u balkanskom derbiju savladala Crnu Goru sa 76:70 i zamrsila situaciju u grupi B na Evropskom prvenstvu. Ukrajina zabeležila i treću pobedu na turniru, ovoga puta savladana Nemačka (88:83).

Košarkaši Bosne i Hercegovine zabeležili su prvu pobedu na Evropskom prvenstvu u Sloveniji, pošto su u neizvesnom duelu savladali Crnu Goru sa 76:70.

Pomalo iznenađujuću pobedu izabranici Aleksandra Petrovića zabeležili su zahvaljujući odličnoj igri u poslednjoj četvrtini, u kojoj su uspeli da nadoknade minus od deset poena, koliko su imali posle tri deonice.

Najbolji u ekipi BiH bio je Mirza Teletzović sa 18 poena i 11 skokova, dok je Nemanja Gordić postigao 17 poena. Sa druge strane, Bojan Dubljević je odigrao najbolju partiju u Sloveniji, sa 16 poena i šest skokova.

Obe reprezentacije sada imaju skor od jedne pobede i dva poraza.

Ukrajina je nastavila sa fantastičnim partijama na šampionatu. Treću pobedu zaredom Ukrajinci su zabeležili protiv favorizovanih Nemaca (88:83).

Ukrajinci su tokom celog meča bili u prednosti, Nemačka je u drugom poluvremenu uspela i da zapreti, ali ništa više od toga nisu uspeli da urade.

Pobednika je predvodio Gladir sa 25 poena, dok je 19 postigao naturalizovani Amerikanac Džeter. Sa druge strane, Šafarcik je zabeležio 22 poena i čak 11 asistencija.

Ukrajinci su prvi na tabeli grupe A sa tri pobede, dok Nemačka ima skor 1:2.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger