Headlines News :
Home » , » Omladinsko Evropsko prvenstvo: Srbija je šampion Evrope!

Omladinsko Evropsko prvenstvo: Srbija je šampion Evrope!

Written By maxtv on петак, 2. август 2013. | 00:02

Veliki, ogroman uspeh omladinske reprezentacije Srbije. Izabranici Ljubinka Drulovića, pobedivši Francusku u finalu prvenstva Evrope, pokazali su da srpski fudbal, i pored mnoštva objektivnih problema, itekako ima budućnost. Strelac jedinog gola u ovoj, po mnogo čemu istorijskoj utakmici, bio je Andrija Luković.




Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije, igrači do 19 godina, osvojila je titulu prvaka Evrope, pošto je večeras u Marijampolju u finalu završnog turnira savladala selekciju Francuske rezultatom 1:0 (0:0).
Strelac jedinog pogotka na utakmici bio je Andrija Luković u 57. minutu. Prethodno je Aleksandar Mitrović izvaredno izbacio iz igre beka francuskog tima, da bi potom idealno sa korner linije asistirao Lukoviću, koji je sa nekoliko metra plasirao lotu u mrežu.
To je prva šampionska titula za jednu fudbalsku selekciju u istoriji Srbije. Pre šest godina mlada reprezentacija, igrači do 21 godine, igrala je u finalu prvenstva Evrope, ali nije uspela da trijumfuje.
Srpski fudbal je tako dobio jednu izvanrednu generaciju, koja je na velika vrata kročila na evropsku i svetsku scenu, što posle niza razočaranja u našu A selekciju i klubove vraća veru da naš fudbal ipak ima perspektivu.
Pored čestitki koje zaslužuju svi naši reprezentativci, treba istaći da je ovim uspehom Srbija dobila i trenera sa velikim dometima, jer je Ljubinko Drulović od velikog broja veoma talentovanih igrača uspeo da napravi izuzetno homogen i čvrst tim, koji je u svih pet utakmica besprekorno funkcionisao.
Finalni duel protiv devetostrukih prvaka Evrope u ovoj konkurenciji protekao je, prema očekivanju, u veoma čvrstoj i ne previše riskantnoj igri.ž
Velika je stvar što se reprezentacija Srbije sa Francuskom sastala i u grupi i odigrala nerešeno, jer su tada naši mladi fudbaleri videli sve dobre i loše strane protivnika i, što je još važnije, bilo je očigledno da "trikolori" nemaju kvalitetniji tim. Fudbaleri Srbije večeras su to dokazali.
Izuzetno mudrom i disciplinovanom igrom od prvog do poslednjeg minuta ispoštovali su sve zamisli selektora Drulovića i na kraju stigli do potpuno zaslužene istorijske pobede.
Na putu do titule reprezentacija Srbije je u grupi pobedila Tursku sa 2:1 i Gruziju sa 1:0, dok joj je protiv Francuske 1:1 bilo dovoljno za prvo mesto.
Najteže je bilo u polufinalu protiv Portugalije i u toj utakmici se najbolje video karakter ovih igrača. Gubili su 2:1, ali se nisu ni uplašili, ni predali, već su u finišu "stisli" protivnika i izjednačili, da bi na kraju prošli u finalu posle boljeg izvođenja penala.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger