Headlines News :
Home » , » Bodibilderi koji su otišli predaleko (prvi deo)

Bodibilderi koji su otišli predaleko (prvi deo)

Written By maxtv on петак, 2. август 2013. | 01:16

Od težnje za telesnim savršenstvom do opterećenosti izgledom i zastranjivanja linija je tanka, a bodibilderi su jedni od onih koji je često pređu. Ovo je priča o onim bodibilderima koji u želji da "nabace mišiće" i izgledaju savršeno nisu birali sredstva.
Musafa Ismail poznatiji je pod nadimkom „egipatski Popaj". Ovaj nadimak je zaslužio zbog neprirodno razvijeng dela gornjih ekstremiteta. I dok su kod Popaja upečatljive nadlaktice, Ismail se ističe po bicepsima. Obim nadlaktice ovog bodibildera je neverovatnih 79 centimetara, što je prosečan obim struka kod muškaraca.
Mustafa-Ismail.jpg
Egipatski Popaj - Mustafa Ismail
Ismail kaže da bicepse održava specijalnom vrstom treninga kombinovanim sa posebnim režimom ishrane u kojem koristi oko tri kilograma proteina dnevno. Iako ga mnogi optužuju da koristi „sintol" (preparat na bazi ulja koji pojedini bodibilderi direktno ubrizgavaju u mišiće da bi popunili oslabljene delove tela), Ismail kaže da je sve na njemu prirodno, onoliko koliko može da se kaže za takav biceps.
Mustafa-Ismail-1.jpg
Čovek sa najvećim obimom nadlaktice
Gordon-Kimbro-pola.jpg
Poludeo zbog steroida - Gordon Kimbro
Gordon Kimbro jedan je od bodibildera na koje je korišćenje steroida imalo fatalan uticaj. Kimbroa članovi porodice i prijatelji opisuju kao pristojnog, stidljivog i povučenog momka blage naravi. Nakon što je počeo da u ciklusima koristi hormon rasta, zajedno sa još nekim nedozvoljenim supstancama, ovaj miran momak postao je prava zver. U naletu nekontrolisanog besa Kimbro je 1993. godine ubio svoju verenicu jer je umislio da želi da ga ostavi zbog drugog. Policija je našla Kimbroa dan kasnije uhvativši ga u trenutku kada je pokušao da u vrat ušprica „lisol" (hemikalija za čišćenje) da se ubije.
Greg Valentino kombinacijom steroida, i „sintola" (preparat na bazi ulja koji pojedini bodibilderi direktno ubrizgavajući u mišiće da bi popunili oslabljene delove tela) uspeo je da dobije najveći biceps na planeti, ali je od tela napravio grotesknu figuru kakva se ne viđa ni u filmovima. Granice mišićnog rasta verovatno i postoje, ali upotrebom raznih „hemikalija", Valentino je probio sve barijere.
Greg-Valentino.jpg
Kao na filmu - Greg Valentino
Ušpricavanjem anaboličkih steroida i sintola u biceps, Valentino ne samo da je dobio neprirodno velike nadlaktice, već je doveo i do toga da mu biceps bukvalno eksplodira. Situaciju kakva se viđa u crtanim filmovima, Valentino je iskusio u realnom životu. Nakon ovog incidenta, Valentino se oporavio i počeo je da piše tekstove u kojima upozorava na opasnost korišćenja anaboličkih steroida, sintola i drugih hemija u bodibildingu.
Greg-Valentino-oziljak.jpg
Ožiljak na ruci koja je eksplodirala
Inače Valentino je imao veoma živopisnu karijeru. Sa visinom od 168 centimetara i težinom koja varira od 113 do 120 kilograma on zaista više liči na igračku akcionog heroja ili crtani lik a najmanje na čoveka. Zbog obima bicepsa od 71 centimetra Valentino nije mogao da stavi ruke u džepove pa je tu radnju izvršavao tako što je izbacivao kukove u stranu. Zanimljivo je i da je struk ovog bodibildera samo pet centimetara veći od nadlaktica.
Valentino boluje od mišićne dismorfije koja se još naziva i bigoreksija ili „Adonisov kompleks". Osobe koje boluju od ovog psihočkog poremećaja imaju utisak da su premale ili premršave. Ovaj poremećaj je čest upravo kod bodibildera.
Greg-Valentino-hapsenje.jpg
Uspeo i da diluje drogu
Pored svega ovoga Valentino je proveo i godinu dana u zatvoru zbog dilovanja droge. I pored svih deformiteta ovaj „sportista" ima dvoje dece sa dugogodišnjom devojkom.
Za Rubena Azrua verovatno se nikada ne bi pročulo van bodibilding krugova da ova ljudska planina od 140 kilograma mišića, u naletu besa najverovatnije izazvanog korišćenjem steroida, nije brutalno prebila bračni par Kaliforniji. Incident se dogodio 2011. godine u mestu Kolton, kada je bračni par, koji se kući vraćao sa zabave, ispred dvorišta zatekao golog Rubena koji je bio van sebe. Bodibilder je bez razloga prvo napao 36-godišnjeg čoveka i brutalno ga pretukao, slomivši mu vilicu.
Porodica.jpg
Porodica koju je napao pobesneli bodibilder

Žena koja je uspela da pozove policiju, pokušala je da zaštiti muža, ali joj je Ruben slomio lobanju. Pravi haos je nastao kada je stigla policija. Komšije svedoče da su scene izgledale kao iz filma „Hulk". Policajci su u Rubena ispalili dva strujna punjenja iz pištolja za omamljivanje, ali nisu uspele da zaustave pobesnelog bodibildera. Na kraju su četvorica policajaca nekako uspela da savladaju Rubena kojem su tokom privođenja stavili dva para lisica. Bračni par se oporavio od teških povreda koje im je naneo Ruben, dok je bodibilder i dalje u zatvoru gde mu se sudi za pokušaj ubistva.
Antoni D'Areco jedan je od mnogih bodibildera koji je žrtvovao zdravlje, na kraju i život zarad mase i definicije. Ovom bodibilderu koji je već imao urođenu srčanu manu, doktori su strogo zabranili da vežba i koristi steroide.
Antoni-D-Areco.jpg
Zanemarivao savete lekara - Antonio D'Areco
Ne osvrćući se na savete D'Areco je nastavio nesmanjenom žestinom da trenira i da puni telo zabranjenim supstancama. U izjavi za medije on je izjavio: „Radije bih umro na bini takmičići se, nego da istrunem u bolničkom krevetu".
Takav način života uzeo je danak 2006. godine kada je ovaj bodibilder preminuo u hotelskoj sobi u Pitsburgu noć pred početak takmičenja. D'Areco je umro od srčanog udara.
Antoni-D-Areco-tegovi.jpg
D'Areco: Bolje da umrem na bini nego da trunem u bolnici

Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger